kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Şubat 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Bu oyunda seyrettiklerinizi yapmayın ki ilişkiniz güzel olsun

* Askere gittiğim zaman, Aktüel dergisine Gürbüz Vural takma ismiyle yazılar yazdım. Sonra o yazılardan biraz da, eğlenme maksatlı diyaloglar yazdım. Bir adam ve kadının diyalogları olarak başladı aslında, hiçbir maksatı yoktu... Sonra baktım düz deneme yazılarından daha çok eğleniyorum. Sonra o yazılar böyle birikti kitap oldu, sonra yeniden onun oyun versiyonunu yazdım iki- ikibuçuk aylık süreçte: 'Haybeden Gerçeküstü Aşk' çıktı ortaya.

HAYBEDEN AŞKLAR
* Oyunda seyrettiklerinizin hiçbirini yapmazsanız güzel bir ilişkiniz olur, haybeden olmaz. Ama yapmamanın da imkanı yoktur. Çünkü bazen aşk haybeden bir iştir. Haybeden; tam olarak boşuna boşuna denir ama en yakın anlamı o olsa da yine de tam karşılamıyor. Çünkü hani 'hiç lüzum yokken, aslında böyle olmayacakken, böyle olan' durumlar için söylenir. Ama oyunun isminin olması, yani aşk meselesinin hakikaten haybeden saçmalıklarla, böyle, yaşarken trajik; seyrederken komik mesele haline gelmesini açıklıyor. Oyunda böyle etkiler görmüştüm ilginçti: Kadın şaka çaktığı zaman kadınlar dönüp erkeği dürtüyor, erkek laf söyleyince, erkekler dürtüyor 'bak şimdi aldın mı cevabını' oluyor...

* Demet Akbağ ile bu oyunda doya doya oynadık. Çok güzel bir alışveriş çünkü 'ben şimdi lafın sonunu söylemiyeceğim, beni bekleme devam et'i sadece gözlerinle söylüyorsun, gülüyor, anlıyor. Bu alışverişi kurmak o kadar da kolay bir iş değil.