kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Şubat 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

CHP'de muhalefet "birlik" arıyor

Yeni Haber
Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) il kongreleri sürüyor. Hafta sonu yapılan kongrelerle birlikte, 32'nci Olağan Kurultay'a katılacak delegeler de netleşmeye başladı. Kongre sürecinde son haftaya girilirken, şu ana kadar yapılan kongrelerin sonuçlarından genel merkez yönetimi rahat. Muhalefet ise, kurultaya "güçlü" girebilmek amacıyla, "birlik" arayışını sürdürüyor.

CHP'de 32'nci Olağan Kurultay öncesinde, muhalifler "ortak hareket etmenin" yollarını aramayı sürdürüyor. Bu nedenle harekete geçen ve liderliğini eski Ankara Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Tomanbay'ın yaptığı "CHP'de Demokratik Değişim Hareketi", ikinci değerlendirme toplantısını ODTÜ Vişnelik Tesisleri'nde gerçekleştirildi. Toplantıya, Erol Tuncer, Hasan Akyol, İrfan Gürpınar, Adnan Keskin, Ekrem Kabay, Tolga Yarman, Emin Özgün, Yüksel Çorbacıoğlu, Ali Osman Işık, Erhan Baydar ve çok sayıda partili katıldı.

Toplantıda, parti içindeki "dağınık tüm muhalif hareketleri bir araya getirme" için çalışılması kararı alındı. Çalışmaları yürütmek amacıyla bir de komisyon kuruldu. Komisyonun koordinatörlüğüne ise CHP eski Genel Sekreteri Adnan Keskin ve eski bakanlardan Erol Tuncer getirildi. Komisyonda, her muhalif hareketten temsiciler bulunacak. Komisyon, çalışmalarını il kongrelerinin tamamlanmasının ardından "istişare" toplantıları şeklinde sürdürecek.

Kurulan komisyonun, "Türkiye'nin güncel sorunlarına çözüm önerileri üreten program ve projeler üretme, kongre sürecini izleme, genel başkan adaylığı ve Parti Meclisi listesi" gibi konularda da çalışmalar yürütmesi benimsendi.

Toplantıda, AKP Hükümeti'nin son 6 yıllık dönemi de masaya yatırıldı. Türkiye'nin AKP Hükümeti döneminde ciddi çıkmazların içine sürüklendiği ve toplumsal huzursuzlukların körüklendiğinin vurgulandığı toplantıda, mevcut CHP yönetiminin ise "topluma alternatif bir politika ve yönetim anlayışı sunamamakla" suçlandı.

(ANKA)