kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Şubat 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

MHP'den hükümete TEKEL tepkisi

Yeni Haber
MHP Tokat Milletvekili Reşat Doğru, hükümetin TEKEL'in özelleştirilmesi kararını yeniden gözden geçirmesini isteyerek "Milliyetçi Hareket Partisi olarak TEKEL'in bu şekilde özelleştirilmesine, peşkeş çekilmesine müsaade etmeyeceğiz" dedi. Doğru, binlerce TEKEL işçisinin özelleştirmeden vazgeçilmesi için başbakan ve milletvekillerine mektup gönderdiğini bildirdi.

MHP Tokat Milletvekili Reşat Doğru Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, TEKEL'in özelleştirilmesine tepki gösterdi. TEKEL'in özelleştirilmesine karşı çıkan binlerce işçinin mektuplarını basın toplantısında gösteren Doğru, işçilerin Başbakan, milletvekilleri ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarına koliler dolusu mektup gönderdiğini kaydetti. TEKEL'in 6 adet sigara fabrikası, 9 adet koordinatör başmüdürlük, 36 adet pazarlama ve dağıtım başmüdürlüğü, 1 adet tütün işleme fabrikası ve 56 yaprak tütün işletme müdürlüğü ve 14 bin çalışanı ile Türkiye ekonomisinin önemli kuruluşlarının başında geldiğine dikkat çeken Doğru, "TEKEL sayesinde 1.2 milyon kişiyi ilgilendiren üretici kesim ve milyonlarca esnaf ekmek yemekte, geçimlerini bu sektörden sağlamaktadırlar" dedi. Sigara fabrikalarının son yıllarda yabancı sigara tekellerine mahkum edildiğini kaydeden Doğru, şunları söyledi:

"Kendi devletlerinden destekli sigara şirketleri, ülkemizdeki bu önemli kuruluşu yok pahasına alıp yok etmek için çalışmaktadırlar. TEKEL cumhuriyetimizin kuruluşundan beri hizmet etmiş, şimdi bile en karlı kuruluştur. Son altı yılda ülkemizde yapılan özelleştirmelerin ekonominin gereklerine göre değil, sermayenin yandaşlara, talancılara, yabancı tekellere geçirilmesi şeklinde olduğu herkes tarafından görülmüştür. İşsizlik almış başını giderken, açlık, sefaletle insanlar perişan halde iken TEKEL'in özelleştirilmesi kararı tekrar gözden geçirilmelidir."

Hükümete " 'TEKEL'i satıp cari açığı kapatacağız' derken milyonlarca insanın sefalet ve perişanlığından doğan zararları nasıl telafi edeceksiniz" diye soran MHP'li Doğru, Tokat Sigara Fabrikası'nın kar eden kuruluşların başında geldiğini ve Tokat'ın bacası tüten tek kamu yatırımı olduğunu söyledi. Fabrika çalışanları, esnaf, nakliyeciler ve bütün Tokat halkının özelleştirmeye karşı çıktığını ifade eden Doğru, "Tokat'a aylık 4-5 milyon YTL, yıllık 50-60 milyon YTL civarında para girişi sağlayan bu kuruluşun Tokat'ta kalmasını istiyorlar. Biz bu insanların seslerine kulak vermek mecburiyetindeyiz. Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak TEKEL'in bu şekilde özelleştirilmesine, peşkeş çekilmesine müsaade etmeyeceğiz. TBMM kürsüsünden sürdürdüğümüz mücadeleyi, işçilerle, sendikalarla halkla beraber sürdürmeye devam edeceğiz. Sigara fabrikalarını satıp işçileri ve çiftçileri perişan edeceğimize sigara üretimini modernleştirip fabrikalar arasında standardizasyon sağlayalım. AKP iktidarından seçimler öncesinde verdikleri sözleri yerine getirmesini bekliyoruz. Bu talana, haksızlığa son verilmelidir. Tokat halkı, kendisine yapılan haksızlığın ve yanlışın hesabını bir gün soracaktır" diye konuştu.

(ANKA)