kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Şubat 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Geçtiğimiz yıl filmin çekimleri sırasında ikinci bebeğine hamile olan Carter, hamileliğinin çekimleri olumsuz etkilemediğini söylüyor.

Kocamın filmi için seçmelere katıldım

Tim Burton'ın filmi 'Sweeney Todd: Fleet Sokağının Şeytani Berberi' nde Bayan Lovett'i oynayan Helena Bonham Carter eşinin kendisine torpil geçmediğini söyledi: Ben de seçmelere katıldım!..
19'uncu yüzyılın başında, Londra'dayız. Berber Benjamin Barker'ın karısı ve kızıyla sürdürdüğü mutlu hayat, ırz düşmanı yargıç Turpin yüzünden mahvolur. Yargıcın gözü, Barker'ın karısındadır ve onu elde edebilmek için Barker'ı haksız yere sürgüne gönderir. 15 yıl sonra sürgünden dönen Barker, artık 'gücün karanlık tarafı'na geçmiş, intikam ateşiyle yanıp tutuşan Sweeney Todd'dur. Bayan Lovett'ın, börekçi dükkânının üst katına yerleşir ve yeniden işinin başına döner. Ancak intikam yemini etmiş Todd, gümüş usturasıyla adam öldürecek ve Bayan Lovett da ona yardım edecektir. Cesetlerdeki 'hammadde' Lovett'ın 'kıymalı böreklerinde' değerlendirilecektir.

TODD'U HEP SEVDİM
Tim Burton imzalı, Stephen Sondheim'ın 1979'da ilk kez sahnelendiğinde büyük sükse yapan müzikalinden uyarlanan 'Sweeney Todd: Fleet Sokağının Şeytani Berberi', Türkiye'de bugün gösterime giriyor. Filmde şeytani berberi, Johnny Depp; Bayan Lovett'ı da yönetmenin gerçek hayattaki eşi Helena Bonham Carter oynuyor. Carter'ın yeni filmine ilişkin anlattıkları Yeni Aktüel'in bu haftaki sayısında yer aldı.

* 'Sweeney Todd'u, 13'ümden beri severim. Bu film için tüm varlığımı son gramına kadar zorladım. Bu rolü oynamak isteyen herkes gibi seçmeye katıldım.

* Bir işi yeterince yaparsanız, vücudunuz ya da dudaklarınız ya da beyniniz düşünmeden ne yapacağını bilir hale geliyor. Sonra kamera karşısına geçince 'işin önemsiz faslı' zannettiğiniz lojistik meselesi karşınıza dikiliveriyor ve işler o anda bayağı karmaşıklaşıyor.

* Stephen Sondheim'ın yaptığı müziğin tamamını seviyorum. Müzikte içli bir özlem var. Yazdığı söz ve müzik bir yana, üzerinde çalışırken ve orkestrasyonu dinlediğimde Sondheim'ın dehasının daha da farkına vardım.

* Sondheim, söylemeniz için belli bir kısım verilmiş ve melodiniz bitip diğer her şeyi duyduğunuzda anlıyorsunuz ki tüm o curcuna, tüm o üst üste geçmiş farklı enstrümanlar bir şekilde armoni içinde.
Haberin fotoğrafları