kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Şubat 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Ciğerli pilav

Ciğerin zarlarını soyup bolca yıkayın. Suda haşlayıp, süzün. Tavla zarı büyüklüğünde doğrayın. Pirinci tuzlu sıcak suda bir saat bekletin, iyice yıkayıp süzün. Tencereye yağı koyun. Kızınca soğanı ilave edin ve 1-2 kez çevirin. Ciğerleri ekleyin. Rengi dönene kadar kavurun. 2.5 bardak su ve defne yaprağını ilave edin. Kaynayınca pirinci koyup karıştırın. Kısık ateşte 20 dakika pişirin. Bol karabiber serpin. Tuzunu da koyup harmanlayın.

MALZEMELER
*
2.5 su bardağı pirinç
* 500 gr. karaciğer (koyun ciğeri)
* 1 soğan rendesi
* 2 kaşık yağ
* Tuz
* Karabiber
* 2.5 bardak su
* 1 adet defne yaprağı

Fındıklı rulo
Un, yumurta akı, kabartma tozu, yoğurt ve margarini bir kaba alıp, kulak memesi kıvamında bir hamur yapın. Hamuru ikiye bölüp merdaneyle açın. 2 paket fındık krokanı ufak parçalara bölün. Hamurun üzerine koyup rulo yapın. Üzerine yumurta sarısı sürüp, 170 derecedeki fırında pişirin.

MALZEMELER
*
2 paket fındık krokan
* 1 yumurta
* 1 su bardağı yoğurt
* 1 paket kabartma tozu
* 100 gr. margarin
* Aldığı kadar un

Soslu tavuk
Kalça şişleri yıkayıp, süzgece alın. 3 çorba kaşığı sıvıyağı tencereye koyup, kızdırın. Kalça şişler ile ince dilimlenmiş turp ve mantarları ekleyip, çevirerek 5 dakika kavurun. Tuzu ve 1 bardak sıcak suyu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte 30 dakika pişirin. Karabiber serpin, servis tabağına alıp, kalan sosu üzerine döküp sıcak sıcak servis yapın. Eğer isterseniz yemeği kiraz domateslerle ve salatalık turşusuyla süsleyebilirsiniz.

MALZEMELER
* 500 gram tavuk kalça şiş
* 1 su bardağı konserve mantar
* 10 adet küçük kırmızı turp
* 1 çay bardağı sıvıyağ
* 1 su bardağı su n Tuz n Karabiber