kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Şubat 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Mona Zaki

'Türban kavgası' Mısır'a da sıçradı

MURAT KARPUZ - DIŞ HABERLER
Tesettüre giren ünlü aktris Hanan Turk, yalnız kapalı kadınların gidebildiği güzellik salonu açtı, bir başka Mısırlı oyuncu Mona Zaki tepki gösterdi: Yaptığı bölücülük..
Mısır'da sinema dünyasının son 10 yılına damgasını vuran iki ünlü aktris son haftalarda Türkiye'nin gündemine oturan "türban" konusunda birbirine girdi. 2003 yılında Mısır'da gişe rekoru kıran "Uykusuz Geceler" filminde rol arkadaşları Mona Zaki ve Hanan Turk'un yolları yaşam biçimlerinin değişmesiyle ayrıldı. Hanan Turk, 2006 yılında evlenerek tesettüre girdi. Sinemadan elini ayağını çeken Turk, yalnız kapalı kadınların girilmesine izin verilen bir güzellik salonu açtı.

'KAZANDIKLARIM HARAM' DEDİ
"Sinemadan kazandığım parayı haram olarak görüyorum. İşyerime açık kadınların gelip erkekleri taciz etmesine izin vermem. Günahlarına ortak olmam. İslam örtünmeyi, peçe takmayı emrediyor" diyen Turk'ün bu sözleri bir dönem yakın arkadaşı olan ünlü aktris Mona Zaki'yi kızdırdı. Ulusal bir televizyon kanalında yayınlanan talk şova katılan Zaki, "Din veya tesettür giyim insanlar arasında ayrımcılık ve bölücülük yaratıyor. Hanan'ı arayıp uyarmak istedim. Ama telefonunu da değiştirmiş" ifadesini kullandı.
Haberin fotoğrafları