kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Şubat 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Remzi Gür

Gür'e rüşvetten hapis istendi

Göksel ÇAĞLAV
Gür'ün, Köşk seçiminde, oylamalara katılmaya ikna için CHP'li Yıldırım'a "rüşvet vermeye teşebbüs"ten 1 yıldan 9 yıla kadar hapsi istendi..
Başbakan Erdoğan'a yakınlığıyla bilinen Ramsey'in patronu işadamı Remzi Gür'ün, Abdullah Gül'ün aday olduğu Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde telefonla arayarak TBMM'deki turlara katılmasını istediği eski CHP Kastamonu Milletvekili Mehmet Yıldırım'a "rüşvet vermeye teşebbüs" suçundan 1 yıldan 9 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. Ankara 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın dünkü duruşmasında, Mahkeme Başkanı, Gür'ün, "Yıldırım hemşehrimdir, zaman zaman telefonda konuşuruz. Ama o tarihteki konuşmamızda Cumhurbaşkanlığı oylaması ve rüşvet iddiasına ilişkin bir konu geçmedi", Yıldırım'ın ise, "Şikâyetçiyim. Duruşmalara katılmak istiyorum" dediğini açıkladı.

SAVCI MÜTALAASI
Cumhuriyet Savcısı Mustafa Sağıroğlu, esas hakkındaki mütalaasında, Gür'ün suçunun sabit olduğunu belirterek, Türk Ceza Kanunu'nun "rüşvet vermeye teşebbüs" suçunu düzenleyen maddeleri uyarınca 1 yıldan 9 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi. Mahkeme Heyeti, Gür'ün avukatına savunma için süre verilmesine ve Yıldırım'ın katılma talebinin kabulüne karar vererek, duruşmayı erteledi.