kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Şubat 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Oyunculuğu sadece dizide oynamak için öğrenmedim

'Buzda Dans' yarışmasından sonra ortadan kaybolan Bülent Polat, aylardır, dil ve oyunculuk eğitimi almak istediği Amerika'da ön keşif yapıyor. Polat yabancı oyuncularla dizi ve sinema hayali kuruyor..
İzleyicinin karşısına en son 'Buzda Dans' yarışmasında çıkan Bülent Polat, o zamandan beri ortalarda görünmüyordu. Geçen haftalarda, 'Alaaddin'in sihirli lambasındaki cin' kılığında çektirdiği fotoğraflarla dikkat çeken ünlü oyuncu bir süredir Amerika'daymış. Dil ve oyunculuk eğitimi alabileceği yerleri araştıran Polat, her renkten ve dilden oyuncuyla oynama hayali kuruyor.

STRATEJİM VAR
* Yarışmadan sonra Amerika'ya mı gittiniz?
Evet, orada ne yapabilirim, hangi üniversitenin oyunculuk bölümüne gidebilirim diye araştırma yaptım. İlk üç yıl ne yapacağımı planladım.

* Kameraların üzerinizde olduğu günleri özlediniz mi?
Özledim tabii. Şöhret, 23- 24 yaşında tattığım, beni şok eden bir şeydi. Çünkü Türkiye'de herkesin izlediği ve sevdiği 'Avrupa Yakası'nın oyuncusuydum. Bu diziden ayrıldığınız anda, şöhretin en şaşaalı tarafından da ayrılmış oluyorsunuz. Eğer bu egonuzu etkiledi mi diye soruyorsanız, çok net bir yanıt verebilirim; kesinlikle hayır. Çünkü ben şöhret olmak için oyuncu olmadım.

* Sizin nedeniniz neydi?
Ben bir hastayım, ilacım sahne. Bir defa ruhuma çok iyi geliyor. Ben seti oyun alanı olarak görüyorum, kameralar oyuncaklarım.

* Sizi tüm Türkiye'ye tanıtan 'Avrupa Yakası'ndan neden ayrıldınız?
Bu çok güzel bir takım işi ve de devam ediyor ama benim başka bir rüyam vardı.

* Hiç üzülmüyor musunuz peki ya da pişman olmuyor musunuz?
Üzüntü duyuyorsunuz tabii, çünkü beraber çalışmaktan zevk aldığınız oyuncular var ama pişman değilim. Çünkü şu an yaşamam gereken şeyleri yaşıyorum. Ben oyunculuğu dizide oynayayım diye öğrenmedim, sinema yapayım diye öğrendim.

TEKLİF GELMİYOR
* Bunu söylerken dizi teklifi gelmemesini de göze alıyorsunuz herhalde...
Zaten bir teklif geldiği de yok (gülüyor). Dizi yapmam demiyorum ama tek hedefim dizi yapmak değil. Dizi oyunculuğu ile sinema oyunculuğu arasındaki farkı gördüm. Ben dizi ve sinemada aynı anda oynayabilecek, dublaj da yapabilecek yetenekte bir adam değilim. Ben tüm dikkatimi diziye vermek istemiyorum. Kendimi başka bir yola verdim. Karşımda hep aynı adamlarla oynamak istemiyorum. Benim hayalim bir Asyalı, bir Afrikalı, bir Amerikalı'yla karşı karşıya oynamak...

* Uluslararası kulvara açılmak istiyorsunuz yani...
Böyle bir film olsun demiyorum ama... Bir tiyatro topluluğuna katılırsınız, karşınıza bir Asyalı gelir, oynarsınız. Bunun bütün dünyaya yayılması gerekmiyor.

DONANIMIM EKSİK
* Önümüzdeki üç yıl boyunca Amerika'da mı olacaksınız?
Süre belli değil ama kafamda bir plan var. Buraya döndüğümde kendimi rahat hissetmem gerekiyor, hâlâ elime bir senaryo alınca kendimi rahat hissetmiyorum.

* Yetersiz olduğunuzu mu düşünüyorsunuz? Bu rahatsızlığın nedeni ne?
Donanım! Sadece bir dizi senaryosundan bahsetmiyorum. Shakespeare, Moliere, Tenessa Williams ya da çağdaş yazarların senaryolarını aldığınız zaman elinize, rahat etmemeniz gerekiyor. Kendimi, aklımızı büyütmemiz gerekiyor ki o senaryoyla baş edebilelim.
Haberin fotoğrafları