kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Şubat 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
UFUK SANDIK

Devler yatırım için Türkiye'yi yakın takibe aldı

Dünyanın gözü bugünlerde Türkiye'nin üzerinde. Türk otomotiv sektörünün 2007 yılında 1 milyon 130 bin adetlik üretim rakamına ulaşması, 2012 yılında da 2 milyon adet üretimi hedeflemesi, dev otomotiv firmalarının ilgisini artırdı. Türkiye 4 yıl içinde 6 sıra atlayarak, dünyada en fazla üretim yapan 10'uncu ülke olacak. İşte bu yüzden dev otomotivciler Türk otomotiv sanayi ve pazarını daha yakından takip etmeye başladılar. Otomotivde sınıf atlayan Türkiye'deki yatırım olanaklarını araştırıyorlar.
Bu ilgi Otomotiv Sanayicileri Derneği'nin (OSD) internet sitesine yurtdışından girenlerin sayısını arttı. Bilgi almak için yurtdışından arayanlar nedeniyle derneğin bugünlerde telefonları da susmak bilmiyor. OSD Genel Sekreteri Ercan Tezer, bu ilgiyi Türk otomotiv sektörünün 1 milyon adetlik üretim kapasitesini geçmesine bağlıyor. Türk otomotivinin yurtdışındaki yatırımcılar tarafından yakın takibe alındığını belirten Tezer, bu ilginin devam edeceğini söylüyor. Ancak, bu ilginin bir anda tüm otomotiv yatırımlarının Türkiye'ye akacağı anlamına gelmediğinin altını çiziyor.
Tezer haklı. Dev otomotivciler dünyadaki pazarları takip edip, fırsatları değerlendirip otomotiv yatırımlarına yön veriyor. Ancak, Türkiye'nin şansı dünden daha fazla. Çünkü Türkiye, artık dünyanın en büyük otomotiv ülkelerinden biri olduğunu kanıtladı. Şimdi bu ilgiyi yatırıma dönüştürebilmek için politikacısı, işçisi, patronu bir olup çaba harcamak lazım.