kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Aralık 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
UFUK SANDIK

Lüks 4x4 üreticisi Türkiye'ye geliyor

Lüks otomotiv markaları BMW, Mercedes, Saab, Chrysler için fason üretim yapan Avusturyalı Magna Group, yatırım için Türkiye'ye geliyor. Bir süre önce Magna Group bünyesindeki Magna Steyr üst düzey yöneticileri, Türk yan sanayi firmalarıyla görüşmeler yapmak için Türkiye'deydiler.
Önümüzdeki dönemde Türkiye'den parça satın almasını artırmak isteyen Magna Steyr'in aslında başka bir niyeti daha varmış. Türkiye'de araç üretimi için yatırım. Üretim yeri için ise Tekirdağ'ı üs olarak seçmişler. Şu anda yatırım ve üretilecek modelle ilgili bir detay yok.

Magna Steyr'in üssü Tekirdağ
Ancak Magna Steyr'in uzmanlık alanı spor otomobiller ve 4x4'ler. Zaten BMW için X3, Mercedes için G class, Jeep için Grand Cherokee ve Commander, Chrysler için 300C, Saab için ise 9-3 modellerinin üretimini gerçekleştiriyor.
Magna Steyr, aynı zamanda bu firmalara her türlü mühendislik ve tasarım hizmetleri veriyor. Buradan yola çıkarsak yakın bir zamanda
'Made in Turkey' damgasını taşıyan lüks bir markanın 4x4 aracının Tekirdağ'da üretileceğini tahmin etmek hiç de zor değil.

Karsan fibi fason üretiyor
Asya, Amerika ve Avrupa'da fabrikaları bulunan Magna Steyr'in otomotivde 100 yıldan fazla deneyimi var. 1864 yılında kurulan şirket, nitelikli alt yapısına rağmen kendi markasını bir türlü istediği gibi satamayınca, çareyi fason üretimde bulmuş.
Magna Steyr, aslında Türkiye'de ki Karsan'a benziyor. İnan Kıraç'ın sahibi olduğu Karsan da aynı Magna Group'u gibi Hyundai, Peugeot, Citroen için fason ticari araç üretimi gerçekleştiriyor.
Lüks markalar için üretim yapan Magna Steyr'in Türkiye'ye gelmesi, dev otomotiv firmalarının milyonlarca dolarlık yatırım yapmaları kadar önemli.