kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Şubat 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Trabzonspor'da gözler oylamada

Yeni Haber
Trabzonspor Kulübü'nün 56. Genel Kurul toplantısının ikinci günü başladı...
19 Mayıs Spor Salonu'ndaki toplantının ikinci gününde başkan adayları Sadri Şener ile İbrahim Hacıosmanoğlu, genel kurul üyelerine yönelik konuşma yaptılar.

Daha önce Trabzonspor Kulübü'nde başkanlık yapan Sadri Şener, 15 yıl sonra Trabzonspor'da kutsal bir göreve talip olduğunu belirterek, ''Bu görev ne kadar kutsalsa, 15 yıl önce bıraktığı izler düşünüldüğünde, Sadri Şener adına kurumun şu an içinde bulunduğu koşullar bir risktir. Çünkü bu girişimle, belki de tüm çabamıza karşın şartlar, 15 yıl öncesinden kalan ve şu sıralar gururla tanık olduğum o Sadri Şener imajında bir olumsuzluğa da neden olabilecektir. Bu riski almak sadece Trabzonspor sevgisiyle izah edilebilir'' dedi.

Genel kurulun ertelenmesini hala anlayamadıklarını ifade eden Şener, şunları söyledi:

''Kimse kusura bakmasın. Ne amaçlanmıştır, bilmiyorum. Ama Trabzonspor gibi büyük bir camia, becerip de zamanında kongresini yapamayan, sıradan kulüp konumuna düşürülmüş, emsalleri arasında ve medyada maalesef alay konusu olmuştur. Demoralize olan camianın durumu takıma yansımış, üst üste alınan kötü skorlar adımızın spor programlarında küme düşme adayları arasında gösterilmesine neden olmuştur. Fortis Türkiye Kupası'nın çeyrek finalinde 4 büyüklerden sadece Trabzonspor yer almamaktadır. Transfer yapılamamıştır. Görevdeki arkadaşlarımızın iyi niyetli olduğuna inandığımız çabalarına karşın, kulüp ve takım performansı maalesef taban yapmıştır.''

BÜYÜK VAATLERDE BULUNMAYACAĞIZ

''Elimizdeki sihirli değnekle yarın ekonomiyi düzeltip sezon sonu da şampiyonluk kupasını kaldıracağız'' demeyeceklerini kaydeden Şener, ''Çünkü inandırıcı olamayız. Ama Trabzonspor'un bir kuruşunu bile harcarken, kendi paramız gibi davranacağız. Çünkü buradan giderken, geriye bakmayacağız. Tıpkı 15 yıl önceki gibi. Maddi ve manevi doyuma ulaşmış yıldızlar değil, yıldız olmaya aday isimleri bulup oluşturacağımız kadroyla önce bu sezonu kurtarmanın ve en azından İnter Toto yoluyla da olsa Avrupa Kupaları'na katılmanın, önümüzdeki sezon da asıl hedefimize koşmanın planlamasını yapacağız'' dedi.

Kulübün içinde bulunduğu ekonomik koşulların zorluğunun herkesçe bilindiğini belirten Şener, ''Kısa vadede futbolcu alacakları, diğer borçlar ve olası temliklerin gerektirdiği sıcak para ve sezon sonu transfer faaliyetleri için hazırlığımızı yaptık. Trabzonspor gibi dünya markasından, bir futbolcu parasını alamadığı için kaçmamalı, bu markayı UEFA'ya, FIFA'ya şikayet etmemeli. Bizim dönemimizde futbolcu artık kaçmayacak, artık şikayet edemeyecek'' diye konuştu.

Şener, Akyazı Projesi konusunda ön yargılı olmadıklarını da ifade ederek, ''Bu proje sadece Trabzonspor'un değil, tüm Trabzon'un projesidir. Olabilirliği konusundaki olanakları, ilgili kuruluşlarla temasa geçerek değerlendireceğiz. Ancak bir gerçek var ki Hüseyin Avni Aker Stadı bizim mabedimizdir ve şu anda ihtiyaca cevap verecek durumda değildir. Yıkıp yapmak, restore etmek dahil her türlü alternatifler dikkate alınacaktır'' dedi.

Trabzonspor'un bu ülkenin 4 büyük kulübünden biri olduğunu kaydeden Şener, şunları söyledi:

''Hedefi daima üst sıralar, şampiyonluk ya da Avrupa kupaları olmalıdır. Bizim dönemimizde de durum değişmeyecektir. Ancak bu iş kuru vaatlerle ya da yanlış tercihlerle sağlanabilecek iş değildir. Tabii ki yarın şampiyonluk sözü veremeyiz. Önce sağlıklı, olabilirliği mümkün proje üretilecek ve oluşturulacak kadroyla 24 yıllık özleme son verecek adım atılacaktır. Burada kullanılacak futbolcu kıstası, yıldız değil, yararlılığı olan, hedefe ulaşmada katkısı olabilecek oyuncuları bulmaktır. Bunun çabası içinde olacağız. Son görev dönemimizde hiç yıldız almadan 6'sı A, 5'i Ümit ve 3'ü de Gürcü Milli olmak üzere 14 milli futbolcusu bulunan bir kadro oluşturmuştuk. Bu kadro 1996'da malum nedenlerle şampiyonluğu kaçırmıştır. Hedefimiz böyle bir kadrodur. Kurumlarda devamlılık esastır. Kaldı ki teknik direktörümüz ülkede kendini kanıtlamış bir kimliktir. Dolayısıyla kendisinden yararlanacağız. Karşılıklı oturup birbirimize projelerimizi aktaracağız. Sanırım ortak bir noktada buluşacağız.''

İBRAHİM HACIOSMANOĞLU'NUN KONUŞMASI

Trabzonspor Kulübü Başkan Adayı İbrahim Hacıosmanoğlu ise konuşmasında, şahsi çıkarlar ve ihtiras uğruna yapılan samimiyetsiz davranışların kulübü bu duruma getirdiğini savundu.

Trabzonspor'a hiçbir siyasi ve ticari beklentileri olmadan başkan adayı olduğunu ifade eden Hacıosmanoğlu, ''Ben camianın, saygın ve samimi insanların karşısına kimsenin teşviği ile çıkmadım. Trabzonspor'un asıl sahibi olanların desteği ile çıktım'' dedi.

Hacıosmanoğlu, yapılan plan ve programlarda eksikler olabileceğini, fakat samimi bir aile ortamı oluşturulabilmesi halinde tüm sorunların üstesinden çok daha kolay gelineceğini ifade etti.

Diğer başkan adayı Sadri Şener'in, kendisinin stajyer olduğu yönünde yaptığı açıklamalara da değinen Hacıosmanoğlu, şöyle devam etti:''Bizim stajyer olduğumuzu söyleyen Şener'i, elbette başkanlık yaptığı dönemleri de dikkate alarak hiçbir şekilde eleştirmemiştim. Kendisi bizim stajyer olduğumuz yerde üstat sınıfına giriyor. Bizim stajyer olduğumuz yerde üstat olan Şener, kulüp ibra edilirken acaba neden dışarıya çıktı. Çıktıktan sonra da listesindeki isimler, Trabzonspor gibi bir kulübün mahkeme kapılarında sürünmesine vesile olacak karara el kaldırdılar. Bunun açıklanması Trabzonspor'un gerçek sahiplerine yapılmalıdır. Trabzonspor'un gerçek sahipleri, kimin üstat, kimin stajyer olduğunun değerlendirmesini yapacaktır.''

MİNİ DEVRİM YAPACAĞIZ

Hacıosmanoğlu, Trabzonspor'un güçlü bir camia olmasına rağmen sportif başarılar yakalayamamasının düşündürücü olduğunu kaydederek, şöyle devam etti:

''Bu güçlü camiayı biraraya toplamak zor değildir. Onun için bağımsız aday olmalısınız. Burada çıkıp da birleşme adına yola çıkanlar kutuplaşmaya neden olmuştur. Samimiyetsizlik uzun yıllardır Trabzonspor'a başarısızlık sürecini yaşatmıştır. Samimiyetsizliği kaldıramazsak şampiyonluklar tesadüflere bağlı olacak. Kalıcı başarılar yakalanması kolaydır. Ancak bunun için samimi bir aile ortamına ihtiyaç vardır. Samimiyetsizlik Trabzonspor üzerinden kalkmalıdır. Samimiyet olgusu oluştuktan sonra başarıya ulaşacak samimi kadroları Trabzonspor'un başkanı kurmalı. Bunları yapılabilmesi için irade lazım. Bizde bu irade ve yürek var. Bunun için mini devrim yapacağız. Devrimler de yeni yüzlerle yapılır. 'Gelecek yıl şampiyon olacağız' diye kahin gibi konuşamayız. Ama şampiyon olunacak kadar hazırlıklı olunmalı. Mücadeleyi en üst safhaya ulaştırıp başa güreşilmeli.''

Seçilmesi halinde Trabzon'dan İstanbul'a bir süre dönmeyeceğini kaydeden Hacıosmanoğlu, ''Trabzonspor'un ismini kullanarak şahsi çıkarlarına hizmet eden, rant elde eden samimiyetsiz insanları çıkarabilmek için Trabzon'da duracağım. Büyük Trabzonspor'u yaratabileceğime inanıyorsanız, fırtına değil, fırtınayı kasırgaya dönüştüreceğime inanıyorsanız, bana oy verin'' dedi.

Konuşmaların ardından 12 sandıkta oy verme işlemi başladı. Genel kurulda 5 bin 961 üyenin oy verme hakkı bulunuyor.

OY VERME İŞLEMİ SONA ERDİ

Trabzonspor'un 56. Olağan Genel Kurulu'nda oy verme işlemi sona erdi.

19 Mayıs Spor Salonu'nda gerçekleştirilen genel kurulun ikinci gününde, üyeler 12 sandıkta oylarını kullandılar.

5 bin 961 üyenin oy kullanma hakkının bulunduğu genel kurula, üyeler yoğun ilgi gösterdi. Son dakikaya kadar genel kurulda oy kullanıldı.Saat 16.00'da oy kullanma işlemi sona ererken herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

Başkan adayları Sadri Şener ve İbrahim Hacıosmanoğlu, salondan ayrılmayarak kendilerini destekleyen üyelere yakın ilgi gösterdiler.

Oy kullanma işleminin sona ermesiyle sandıklar açılacak ve sayım yapılacak.
Puan Durumu
  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
1 Galatasaray 21 14 6 1 45 17 48
2 Fenerbahçe 21 14 5 2 44 21 47
3 Sivas 21 14 2 5 33 17 44
Tümünü göster...
4 Beşiktaş 21 13 4 4 31 20 43
5 Kayseri 21 10 8 3 32 17 38
6 Denizli 21 8 5 8 28 27 29
7 Trabzon 21 8 4 9 29 27 28
8 G.B. Oftaş 21 7 6 8 23 23 27
9 Ankaragücü 21 6 7 8 21 28 25
10 Gaziantep 21 7 4 10 24 32 25
11 Konya 21 7 4 10 25 37 25
12 İ.B.B. Spor 21 6 6 9 26 28 24
13 Ankaraspor 21 5 8 8 21 23 23
14 Bursa 21 5 8 8 20 24 23
15 G.Birliği 21 5 6 10 26 31 21
16 Ç.Rize 21 6 3 12 22 42 21
17 V.Manisa 21 5 5 11 29 39 20
18 Kasımpaşa 21 2 3 16 15 41 9
13:30
Ankaraspor - Kasımpaşa
Turkcell Süper Lig
13:30
Gençlerbirliği - Ankaragücü
Turkcell Süper Lig
13:30
Gaziantepspor - Sivasspor
Turkcell Süper Lig
13:30
Denizlispor - Konyaspor
Turkcell Süper Lig
19:00
Trabzonspor - Bursaspor
Turkcell Süper Lig (LİG TV)
19:00
Fenerbahçe -G.B. OFTAŞ
Turkcell Süper Lig (LİG TV)
Haftanın Maçları
21. Hafta
 İ.B.B. Spor 2  
  Ç.Rize 1  
 Kayseri 2  
  Beşiktaş 0  
 Galatasaray 6  
  V.Manisa 3  
 Denizli 2  
  Konya 1  
 G.Birliği 1  
  Ankaragücü 0  
 Gaziantep 0  
  Sivas 0  
 Ankaraspor 2  
  Kasımpaşa 0  
 Trabzon 2  
  Bursa 1  
 Fenerbahçe 3  
  G.B. Oftaş 1  
Haftanın Maçları
22. Hafta
 Kasımpaşa Denizli  
 Beşiktaş Ankaraspor  
 Konya Galatasaray  
 V.Manisa G.Birliği  
 Ankaragücü Trabzon  
 Ç.Rize Fenerbahçe  
 G.B. Oftaş Sivas  
 Bursa İ.B.B. Spor  
 Kayseri Gaziantep