kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Şubat 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
NAZLI ILICAK

Ölümsüzlük iksiri

Fethullah Gülen'in "Ölümsüzlük İksiri" isimli kitabı elime ulaştı. Farklı konulardaki düşüncelerini okurlarına aktarıyor. Beni en fazla ilgilendiren iki bölümden birisi "kadın", diğeri, "anne-baba ve çocuk ilişkisi"
- "İslâm'a göre kadının dünyadaki rolü, sadece evinin işleriyle meşgul olmak, çocuk büyütüp yetiştirmekle sınırlı değildir. Toplumun hemen her alanında üzerine yüklenen vazifeleri yapmakla ve içtimai hayatta erkeğin elinin yetişmediği yerlere uzanıp, oradaki eksikleri tamamlamakla mesuldür. Maalesef bu gerçek, zamanla Müslümanlar arasında dahi göz ardı edilmiş ve kaba bir anlayış, hoyrat bir düşünce, kadın ve erkeğin birbirine yardımcı olmalarına dayalı bu sistemi bozmuştur. Zamanla kadının hakları yenmiş, gün be gün daha dar bir alana itilmiş ve bazı yerlerde hayattan bütünüyle tecrit edilmiştir. İslâm'a göre, kadını eve hapseden anlayış katiyen doğru değildir."
- Gülen, anne ve babalarını huzurevine kapatan çocukları da eleştiriyor. "Ağlattığın yeter, güldür onları" diyor. Zaten huzurevi için kullandığı tabir "hicran yurdu".
"Peygamber Efendimiz, huzuruna gelerek cihada katılmak istediğini söyleyen pek çok Sahabeye, anneleri ve babaları sağ olduğunu öğrenince 'Git onlara hizmet et. Senin cihadın orada; yapış annenin ayaklarına, cennet orada' buyurmuştur. Dinimizde, validenin hukuku çok önemlidir."