kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Şubat 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Türban Avrupa Parlamentosu’nda soru önergesi

Yeni Haber
Avrupa Parlamentosu'nun Belçikalı Üyesi Philip Claeys yazılı bir önerge vererek, "Avrupa Komisyonu'nun Türk üniversitelerinde başörtü yasağının olası biçimde kalkması ve laikliğin zayıflamasının sonuçlarına karşı nasıl bir tavrı vardır?" diye sordu.

Philip Claeys AB Komisyonu'nun yanıtlaması istemiyle Avrupa Parlamentosu Başkanlığı'na sunduğu yazılı soru önergesinde, AKP'nin Türk üniversitelerinde başörtü yasağının kaldırılmasına yönelik taslak hazırladığını hatırlattı.

Bu yasağın İslamcılarla uzun süreli bir "anlaşmazlık sebebi" olduğunu belirten Claeys, AKP'nin Anayasa'nın üç maddesinde düzeltme yapmayı düşündüğünü bildirdi. Philip Claeys önergesinde, "Gözlemciler başörtü yasağının iptalının kadın öğrencilerin başörtü takması üzerinde güçlü bir sosyal baskı oluşturmasından korkuyorlar. Bu Türkiye'de laik devletin kendisini giderek güçsüz kılma eğilimine uygundur. Komisyon'un Türk üniversitelerinde başörtü yasağının olası biçimde kaltması ve laikliğin zayıflamasının sonuçlarına karşı nasıl bir tavrı vardır?" sorusunu yöneltti.

(ANKA)