kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Şubat 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Tuncay Özilhan

Bağımsız biracı kalarak dünya ikincisi olabiliriz

Anadolu Holding Başkanı Tuncay Özilhan "Hedefimiz 'bağımsız bira oyuncusu' olmak. Birleşmeler bizi dünya ikinciliğine de taşıyabilir" dedi..
EFES Bira Grubu'nu bünyesinde bulunduran Anadolu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, 20 milyon hektolitreyi (40 milyar litre) aşarak dünya bira satış liginde 16'ncı, Avrupa liginde de 6'ncı sıraya yerleştiklerini belirterek, "Şimdi Danimarkalı Carlsberg ile Hollandalı Heineken İngiltere'nin en büyük bira üreticisi Scottizh and New Castle'ı alıp, aralarında paylaşacak. Bu paylaşım Efes'i Avrupa'da 5'inci, dünyada da 15'inci sıraya yükseltecek" dedi. Özilhan, bir soru üzerine, "Çeşitli işbirlikleri yapsak temel felsefemiz dünyanın 'bağımsız bira oyuncusu' olmak. Bir yandan biz büyürken, dünyada ortaya çıkacak birleşmeler, bizi dünya ikinciliğine de taşıyabilir" dedi.

RUSYA PAZARI BÜYÜK
Tuncay Özilhan, Efes Grubu'nun CEO'su Alejandro Jimenez, Anadolu Efes Biracılık ve Malt Sanayi Mali İşler, Yatırımcı İlişkileri Direktörü Hurşit Zorlu, Anadolu Sağlık Merkezi (ASM) CEO'su Hasan Kuş ve ASM Medikal Direktörü Metin Çakmakçı'yla birlikte Gebze'deki hastane merkezinde bir sohbet toplantısı düzenledi. Alejandro Jimenez, Efes Bira Grubu'nun ulaştığı 32-33 milyon hektolitre üretim kapasitesi, 20 milyon hektolitreyi aşan satış hacminin yüzde 70'inin başta Rusya olmak üzere yurt dışındaki yatırımlarından oluştuğunu belirtti.

SATIŞ HACMİ % 7 ARTTI
Alejandro Jimenez, 2007'nin Efes Bira Grubu açısından başarılı geçtiğini ifade ederek, şöyle konuştu: "Türkiye'de bira satış hacmimiz yüzde 7 büyüdü. Rusya'daki satış büyümemiz yüzde 20'yi, Kazakistan'da ise yüzde 40'ı buldu. Moldova'daki büyüme oranımız yüzde 20 düzeyinde gerçekleşti. Heineken'le işbirliği yaparak yeni girdiğimiz Özbekistan pazarından da umutluyuz. Kişi başına bira tüketimi yıllık 11 litre düzeyinde. Bunun daha yüksek düzeye çıkmasını bekliyoruz. Kalitemizle pazardaki payımızı büyüteceğimize inanıyoruz." Jimenez, bünyelerindeki bira fabrikası sayısının 15 olduğuna işaret eden Jimenez, şunları dile getirdi.
Haberin fotoğrafları