kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Şubat 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Havada-karada operasyon

Yıldız GÜNDÜZ - Mürsel ACAY Mehmet YALNIZAN
K. Irak sınırı kış ortasında ısındı. Şırnak ve Bingöl'de operasyonlar sürerken, F-16'lar da Kuzey Irak'taki PKK'ya ait hedefleri vurdu..
Şırnak ve Bingöl'deki operasyonlarla birlikte Kuzey Irak'a da altıncı hava harekâtını düzenleyen TSK, PKK'ya kış koşullarında ağır darbe vuruyor. Şırnak'taki kara operasyonları Gabar, Cudi, Kato, Küpeli, Bestler-Dereler ve Besta bölgelerinde helikopter destekli olarak sürüyor. PKK'nın haberleşme sistemlerine yönelik teknik takip gerçekleştiren güvenlik birimleri, elde edilen bilgiler ışığında Cudi, Gabar, Kato, Küpeli dağları ile Bestler- Dereler ile Besta bölgelerine yönelik geniş kapsamlı hava destekli operasyonlar başlattı.

BİRİ BİNGÖL SORUMLUSU
Operasyonların başlamasında, bir süredir etkili olan kötü hava koşulları ve kar yağışının bölgeyi terk etmesinin de etkili olduğu bildiriliyor. Bu arada Bingöl'ün Kara Cehennem bölgesindeki operasyonda ölü ele geçirilen 10 PKK'lıdan birinin, örgütün 'Azad' kod adlı Bingöl sorumlusu olduğu belirtildi.

TAKİP SÜRÜYOR
Toplam 12 kişi olduğu belirtilen gruptan geri kalan iki kişiye daha ulaşılması için takip sürüyor. PKK'lı grubun yerinin, kendi aralarında yaptıkları telsiz konuşmalarından belirlendiği de ortaya çıktı.