kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Şubat 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Sezer, Erdoğan görüşmesi 50 dakika sürdü.

17'nci madde sürprizi: Yeniden konuşulabilir

ANKARA
Erdoğan, DSP lideri Sezer'in, "Türbanda süreci durdurun" sözüne kızdı ancak, "YÖK Yasası 17'nci madde teklifi yeniden ele alınabilir" dedi..
Anayasa değişikliğinin Meclis'te görüşülmesinden önce liderler turuna çıkan DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Başbakan Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve TBMM Başkanı Köksal Toptan'dan sürecin durdurulmasını istedi, ret yanıtı aldı.

ERDOĞAN KIZDI
Sezer, Başbakan Erdoğan'ı makamında ziyaret etti. Sezer, Erdoğan'a, "Türkiye'nin birçok sorunu var. Bu süreç durdurulsun ve ileride ortak bir çözüm bulunsun" dedi. Bu teklife kızan Erdoğan ise, değişiklik konusunda geri adım atılmayacağını ve kaygıya gerek olmadığını söyledi. Ancak Erdoğan, başörtüsünün çenenin altından bağlanması yöntemiyle ilgili YÖK Yasası değişikliği için sürpriz bir sinyal verdi. Erdoğan, 17'nci madde değişikliğinin yeniden ele alınabileceğini söyledi. Daha sonra Meclis Başkanı ile görüşen Sezer, Toptan'ın "Girişiminiz önemli ve doğru bir duruş. Ama ne yapabilirim bilemiyorum" dediğini aktardı.