kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Şubat 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Maçın ardından

AA
Yeni Haber
Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, Galatasaray ile 0-0 berabere kaldıkları Fortis Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında istediklerini yapamadıklarını belirterek, ''İstediklerimizi yapamamamıza karşın gol yememek de önemlidir'' dedi.

Zico, maçtan sonra düzenlediği basın toplantısında, üst düzey bir mücadele olduğunu ifade ederek, ''İlk yarı ortada geçti. Birebir mücadelesi fazla olan bir maçtı. İkinci yarıya kötü girdik. İlk 25 dakikada sahada istediklerimizi yapamadık, daha sonra biraz oynadık. Rakibimizin orta alanda yaptığı pres ve iyi savunma işimizi zorlaştırdı'' diye konuştu.

Bu maçın rövanşının da olduğunu vurgulayan Brezilyalı teknik adam, ''Bu tip maçlar 180 dakikadır. İlk yarısı 0-0 bitti. Saha içinde istediklerimizi yapamamamıza karşın gol yememek de önemlidir.

Deplasmanda atacağımız 1 golün bizim için ne denli avantajlı olacağını biliyoruz'' dedi.

''SEMİH-KEZMAN DEĞİŞİMİ BENİ SIKINTIYA SOKMADI''

Zico, Semih'in ilk yarıda sakatlanmasının ardından zorunlu olarak oyuna Kezman'ı almasının kendisi için sıkıntı yaratmadığını söyledi.

''Semih-Kezman değişimi beni sıkıntıya sokmadı'' diyen Brezilyalı çalıştırıcı, şöyle devam etti:

''Düşündüğüm tek şey Semih'in sağlığıydı. Üzüldüm, çünkü kariyerinin en parlak dönemini geçiriyor. Semih, milli takıma dek yükseldi. Gol krallığında da en tepedeki oyunculardan biri. Yıldızı parlamaya başlayan bir oyuncunun sakatlanması beni üzüyor. Bu denli kaliteli bir oyuncuyu oyunun hemen başında oyundan çıkarmak zorunda kalmak da beni üzdü. Semih ve Kezman'ın oyun tarzları farklı. Semih, belli bir süredir takıma uyum sağlamıştı. Kezman ile oynadığınız zaman kanatları iyi kullanmanız, çizgiye inmeniz gerekir. Semih çıktığında arkadaşları farklı bir biçimde oynayan forvet oyuncusuyla oynadılar.''

Zico, ''Brezilya Milli Takımı Teknik Direktörü Dunga'nın maçı izlemesi, Alex ve Deivid'i strese soktu mu?'' biçimindeki soru üzerine, ''Dunga, onların nasıl oynadığını bilen biridir. Bir maçla düşüncesi değişmez'' dedi.

Maldonado'nun transferiyle ilgili bir soru üzerine bu transferin kendisinin istekleri doğrultusunda yapıldığını kaydeden Zico, ''Uzun süredir sakat olan Deniz'in ne zaman döneceğini, ne zaman takıma yararlı olacağını tam olarak kestiremiyorduk. O bölgede Aurelio, Selçuk ve Kemal vardı. Appiah ve Tümer'i yitirdik. Bizim takviye yapamız kaçınılmazdı ve Maldonado'yu aldık'' diye konuştu.

Brezilyalı teknik adam, ''Şu anda Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde oynatamayacağınız bir forvet oyuncusunu transfer etmeyi düşünür müsünüz?'' sorusu üzerine şunları söyledi:

''Önümüzde opsiyon var. Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde değerlendiremeyeceğimiz bir oyuncuyu Fortis Türkiye Kupası ve ligde değerlendirebiliriz. Semih'in sakatlığı ve dizinde sıkıntısı var. Bu, sıkıntı yaratabilir. Böyle bir transfer olabilir ama şu anda öyle bir düşünce yok.''

Galatasaray maçının ardından yarını izinli geçirecek olan Fenerbahçeli futbolcular, ligde 21. haftada Gençlerbirliği OFTAŞ Spor ile yapacakları maçın hazırlıklarına 5 Şubat Salı günü başlayacak.

Bu arada maçın ilk yarısında Servet ile girdiği ikili mücadelede sakatlanan Semih'nin, Özel Kadıköy Acıbadem Hastanesi'nde MR'ı çekildi.

Genç oyuncunun, yapılan kontrollerde ciddi bir durumu olmadığı ve dinlendirileceği bildirildi.

FELDKAMP: ''KAZANAMADIĞIMIZ İÇİN ÜZÜLDÜM''

Fortis Türkiye Kupası Çeyrek Final ilk maçında Fenerbahçe ile 0 - 0 berabere kalan Galatasaray Teknik Direktör Karl Heinz Feldkamp, kazanmayı hakettiklerini ama gol bulamadıklarını söyledi.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki maçtan sonrası yaptığı basın toplantısında konuşan Feldkamp, ''İkinci devreyi de seyrettikten sonra memnun olmamam gerekiyor, bu maçı kazanmamız gerekirdi. Maçtan önce, 'mücadele 0 - 0 bitseydi memnun kalır mıydın?' deselerdi, evet derdim ama şimdi memnun değilim. İyi bir maç olduğunu düşünüyorum. 1. dakikadan son dakikaya kadar yüksek tempoda oynadık. UEFA Kupası'ndaki rakibimiz Bayern Leverkusen'in temsilcisi de buradaydı, umarım memnun olmuştur. Galatasaray hakkında iyi düşünmüşlerdir.'' dedi.

"Kura çekildikten sonra Fenerbahçe favori gösteriliyordu, bu takım üzerinde etkili oldu mu?", sorusuna Feldkemp, ''Son 10 maçta Fenerbahçe içerde galip geliyorsa, favori gösterilmesi de doğal. Fakat biz tamamen maça konsantre olduk. Daha henüz işimiz tamamen bitmedi, Fenerbahçe deplasmanda da çok iyi oynayan bir takım, zor bir 90 dakika bizi bekliyor.'' cevabını verdi.

Feldkamp, "Sakatlar dönünce ne olacak, kadro kurmakta zorlanır mısınız?" ve "transferler ilgili her hangi bir açıklamanız olacak mı?" sorularını ise, ''Evet bu yüzden sıkıntımız olacak. Transfer konusunu bugün konuşmayalım, bakarsınız bir daha süreyi uzatabilirler. Onun için konuşmayacağım.'' diye cevapladı.

Yerli oyuncuların dayanışmasına ne diyorsunuz, ''Bu konuda söylenecek bir şey yok. Ben de 2-3 sene burada olsaydım, belki Galatasaray'da da 3-4 tane Alman futbolcu olurdu. Bu kadar iyi oynayan Türk oyunculara sahip olduğum için kendimi mutlu hissediyorum.'' diye cevap verdi.

Feldkamp, Sabri'ye af çıkar mı? şeklindeki bir soru üzerine ise, ''Burada Sabri konusunda şunu söylemek isterim. Sabri'nin kadro dışı kalmasının tek nedeni şuanda sağ kanatta oynayan Mehmet Güven, Barış, Uğur ve ayrıca Serkan'ın Sabri'den iyi olması. Fakat Sabri bunun farkında değil. Sabri'nin kadro dışı kalmasının nedeni performansıyla ilgili.'' dedi.

SEMİH OYUNU BİTİREMEDİ

Fortis Türkiye Kupası'nda Galatasaray ile 0-0 berabere kalan Fenerbahçe'de, ilk yarıda sakatlanan Semih oyunu sürdüremedi.

Maçın 35. dakikasında orta alanda Servet'in müdahalesiyle yerde kalan Semih, sedyeyle saha kenarına taşındı. Tedavisi saha kenarında yapılan Semih, oyunu sürdüremeyince, bu futbolcunun yerine 38. dakikada Kezman oyuna girdi.

Bu pozisyonda Fenerbahçeli taraftarlar, Galatasaraylı Servet'e bir süre küfürlü tezahüratta bulundu. Ayrıca Servet, bu dakikadan sonra top ayağına geldiği anlarda yuhalandı.

LUGANO CEZALI

Karşılaşmanın 82. dakikasında 2. sarı karttan kırmızı kart görerek oyun dışında kalan Fenerbahçeli Lugano, cezalı duruma düştü.

Uruguaylı futbolcu, 66. dakikada sarı kart gördükten sonra 82. dakikada 2. sarı kartı da görerek kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Lugano, kırmızı kart gördükten sonra soyunma odasına gitmeyip tünelin ucunda bekleyince, 4. hakem Süleyman Abay tarafından uyarılarak içeri gitmesi sağlandı. Lugano, gitmemek için bir süre hakeme direndi, ancak sonra içeri girdi.

Cezalı duruma düşen Lugano, sarı-lacivertlilerin gelecek hafta Gençlerbirliği OFTAŞ Spor ile yapacağı lig maçında forma giyemeyecek.

DERBİDE 7 SARI, 1 KIRMIZI KART

Fenerbahçe ile Galatasaray derbisinde 8 kart çıktı.

Karşılaşmanın hakemi Fırat Aydınus, derbide 7 sarı, 1 de kırmızı kart gösterdi.

Fenerbahçe'den Lugano ve Selçuk sarı kart görürken, Lugano da 2. sarı karttan kırmızı kart gördü. Galatasaray'da ise Servet, Uğur, Ümit, Barış ve Serkan sarı kartla cezalandırıldı.

''KADIKÖY SUSTU BİZİ DİNLİYOR''

Galatasaraylı taraftarlar, maçın son dakikalarında Fenerbahçe taraftarlarının suskunluğa bürünmesinden yararlanıp, ''Kadıköy sustu bizi dinliyor'' diye tezahürat yaptı.

Galatasaraylı oyuncular, 0-0 berabere kaldıkları maçtan sonra hep beraber kendi taraftarlarının bulunduğu tribüne gittiler.

Oyuncular taraftarlarını selamlarlarken, tribünlerden pet bardakta sular atıldı.

Fenerbahçeli taraftarlarlar, ayrıca sevinen Galatasaraylı futbolculara ''Zavallılar'' diye bağırdılar.
Puan Durumu
  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
1 Galatasaray 20 13 6 1 39 14 45
2 Fenerbahçe 20 13 5 2 41 20 44
3 Sivas 20 14 1 5 33 17 43
Tümünü göster...
4 Beşiktaş 20 13 4 3 31 18 43
5 Kayseri 20 9 8 3 30 17 35
6 G.B. Oftaş 20 7 6 7 22 20 27
7 Denizli 20 7 5 8 26 26 26
8 Trabzon 20 7 4 9 27 26 25
9 Ankaragücü 20 6 7 7 21 27 25
10 Konya 20 7 4 9 24 35 25
11 Gaziantep 20 7 3 10 24 32 24
12 Bursa 20 5 8 7 19 22 23
13 İ.B.B. Spor 20 5 6 9 24 27 21
14 Ç.Rize 20 6 3 11 21 40 21
15 Ankaraspor 20 4 8 8 19 23 20
16 V.Manisa 20 5 5 10 26 33 20
17 G.Birliği 20 4 6 10 25 31 18
18 Kasımpaşa 20 2 3 15 15 39 9
Haftanın Maçları
20. Hafta
 G.B. Oftaş 3  
  İ.B.B. Spor 2  
 Beşiktaş 3  
  Gaziantep 1  
 V.Manisa 3  
  Denizli 2  
 Kasımpaşa 0  
  Kayseri 2  
 Konya 1  
  Ankaraspor 3  
 Sivas 1  
  Fenerbahçe 4  
 Ankaragücü 0  
  Galatasaray 4  
 Bursa 2  
  G.Birliği 1  
 Ç.Rize 0  
  Trabzon 4  
Haftanın Maçları
21. Hafta
 Ankaraspor Kasımpaşa Cumartesi 13:30  
 İ.B.B. Spor Ç.Rize Cumartesi 13:30  
 Kayseri Beşiktaş Cumartesi 14:00  
 Galatasaray V.Manisa Cumartesi 19:00  
 Denizli Konya Pazar 13:30  
 G.Birliği Ankaragücü Pazar 13:30  
 Gaziantep Sivas Pazar 13:30  
 Trabzon Bursa Pazar 15:00  
 Fenerbahçe G.B. Oftaş Pazar 19:00