kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Ocak 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Mavi lambalar!..

DOĞAN Heper ağabey Milliyet'teki köşesinde emniyet şeritlerinin nasıl yol geçen hanı olduğunu, nasıl ölümcül kazalara yol açtığını yazıyor. "Hele bazıları arabanın sol ön kapı üstüne mavi lamba koydular mı, her yer onlara serbest" diyor..
Ah Doğan Ağbi ah..
Trafik yasasında da, yönetmeliklerinde de "Mavi lamba" diye bir şey yok. Bizde evlerine giden polis şeflerinin arabaları için icad edildi. Ardından bürokratlar edindi. Sonunda da Talimhane'deki parçacılara gidip parayı bastıran herkes takıp kullanmaya başladı. Mafya babaları dahil..
Otuz kez yazdım, ne İstanbul Emniyeti yanıt verdi, ne Emniyet Genel Müdürlüğü..
Başı boşluk artarak sürüyor.
Şikâyet etme Doğan Ağabey.. Bir tane de sen al, koy arabanın tepesine.. Kimse karışmıyor nasılsa..
Sıkı mı karışsın zavallı Trafik Polisi.. Ya içinden kodaman çıkarsa.. Karda kışta Şirnak'a gitmenin âlemi var mı?..
El cevap bekliyoruz, ağalar!..
Yazıyı yazdım, çıktım. E5'te gidiyorum. Köprü yaklaşımında trafik tıkandı ve 34 YS 872 beyaz plakalı, kırmızı renkli uyuz görünümlü bir araba tepesine mavi lamba koyup arıza şeridine girdi, bastı ve gitti.
Sorum "Bu kentte devlet var" diye gazeteme açıklama yağdıran İstanbul Valisine..
Bu araba kimindir?.. Hangi yasa, ya da yönetmeliğin hangi maddesine göre mavi lamba kullanmaktadır?.. Devletse.. Devlet yasalarda olmayan şeyi yapar mı?.. Özelse.. Bu ne cesarettir?.. Bu kentte devlet yok mu?..
Haydi Sevgili Vali Güler, emir ver, acil yanıt yollasınlar.. Bana.. Ergun Babahan'a değil, bana!.. Soruları ben soruyorum..