kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Ocak 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Bay Vitali'yi öldürmek..

VAKKO yazımı hafta sonu için kaleme almıştım.. Reklamlardan yer kalmadı. Pazartesi sabahı işe geldiğimde Cem Hakko'nun fevkalade nazik mektubunu masamda buldum.
"Ayni ürünün ayni anda iki müşteriyi memnun etmesi mümkün değildir" diyor, özetle.
Yani Cem'e göre Zeynep başkasına satılmış bir çizmeyi beğenmiş. Ondan alıp kendisine vermediler diye kızmış. Ben de oturup yazmışım.
Bu çok ağır ve çok ayıp bir itham Cem.. Mesele çizme değil.. Yazımı anlamaya çalışmamışsın bile.. Mesele Vakko'nun tavrı.
Zeynep'in beğendiği çizme Akmerkez Vakko'da ayağına uymuyor.. Hemen başka mağazaları arıyor, Vakko'nun Bay Vitali kültürlü harika çalışanları. Kadıköy mağazasında buluyorlar. Zeynep "Yollayabilir misiniz" diyor. "Hayır. Gelip almanız lazım" diyorlar. "Ayırın o zaman geliyorum" diyor Zeynep. "Ayıramayız" diyorlar. Zeynep annesini koşturuyor, Kadıköy'e.. Çizme orda. Annesi istiyor.. Zeynep'e "Ayıramayız" diyen Kadıköy mağazası, annesine "Bu çizme bir müşteriye ayrıldı, size veremeyiz" diyor.
Bay Vitali zamanında olsa, Kadıköy mağazası, çizmeyi Akmerkez'e değil, hatta Zeynep'in evine yollama çarelerini arardı. Olmadı, ayırır, bekletirdi. Ama asla ve asla bir müşteriye "Ayıramayız" dediği çizmeyi, daha sonra bir başka müşteri, belli o dükkândaki birinin hatırlı tanıdığı için ayırmazdı.
Kadıköy Vakko'da birileri, Bay Vitali'yi öldürdüler Cem, mesele bu.. Mesele Zeynep'in çizmesi değil..
Mesele çizme olmadığı için seni ya da başkasını aramama, olayı soruşturmama gerek yoktu. Çünkü verilecek hiçbir yanıt, yazımın içeriğini de değiştirmeyecekti, vermek istediği mesajı da..