kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Ocak 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Perdeye moda girdi vatandaş artık 10 değil, 3 yılda değiştiriyor

FATİH ATALAY
Brillant'ın sahibi Baydemir, perdelerin eskiden 10 yılda değiştirildiğini, bu sürenin, tüketicinin birbirinden etkilenmesiyle 3 yıla düştüğünü belirtti..
İLİŞKİLİ HABERLER
Perdeye moda girdi vatandaş artık 10 değil, 3 yılda değiştiriyor
Günümüzde Türklerin 3 yılda bir perde ve tüllerini değiştirdiğini belirten Brillant'ın üreticisi Baydemirler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Baydemir, eskiden bu sürenin 10 yıl olduğunu vurguladı. Sürenin kısalmasının nedeni olarak tüketicilerin bilinçlenmesini gösteren Baydemir, "Moda sürekli değişiyor. Her sezon farklı renk ve desenler ön plana çıkıyor. Türkiye'de 'Komşum perdesini değiştirmiş, biz de değiştirelim' mantığı yaygın. Bu nedenlerden dolayı eskiden 10 yılda bir değişen perdeler, günümüzde 3 yılda bir değişiyor" dedi.

2009'DA HALKA AÇILACAK
Türkiye'de halen kişilerin 'tanıdık'tan alışveriş yaptığını kaydeden Baydemir, tüketicilerin bilinçlenmesiyle birlikte 1-2 seneye kadar bu anlayışın değişeceğini belirtti. Tüketicilerin bir mağazaya girdiği zaman bütün alışverişini yapmak istediğine dikkat çeken Baydemir, bu yüzden mevcut 55 Brillant Home mağaza sayısını yıl sonuna kadar 150 çıkarmayı hedeflediklerini vurguladı. 2008 yılı için üretim tesisi yatırımı yapmayacaklarını ifade eden Baydemir, "Yıl sonuna kadar mağazacılığa 85 milyon YTL'lik yatırım yapacağız. 2008 ciro hedefimiz 250, 2009 ise 280 milyon dolar. Kurumsallaşmayı tamamlayınca, 2009 yılında halka açılmayı planlıyoruz" dedi.

'FİNANSÇIM BANA KIZIYOR'
Bugüne kadar toplamda 900 milyon metrelik mal ürettiklerini kaydeden Baydemir, muhasebeci ve finansçısının sürekli kendisine telkinde bulunduğunu belirtti. Baydemir, "Finansçım bana sürekli kızıyor. Reklama ve lansmanlara çok para harcadığımı düşünüyor. Fakat para harcamadan para gelmez. Bu yüzden sürekli yenilik yapmanız lazım gerekir" dedi.