kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Ocak 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Cinayet profesyonel

Dink'in avukatı Fethiye Çetin:..
* Sizce suikastın ardında daha büyük bir akıl mı var? Devletin ilgili kurumları Hrant'ın hedef olduğunu biliyordu. Bu son derece profesyonel bir kafanın ya da kafaların ürünüdür. Açılan tüm davalar birleştirilmeli. Zaten Emniyet ve jandarma savcıdan delil gizliyor.

* Nasıl gizliyorlar? Savcıya Erhan Tuncel'in ve Yasin Hayal'in dinlediğini bildirmedi Trabzon Emniyeti. Savcılık başka bir kanaldan öğrenip dinleme kayıtlarını istedi. Bunun üzerine "İmha ettik" dediler. Böyle şeyler, başka bir ülkede olsa kıyamet kopar. İhmalleri ortada, sorumluluktan kaçmak için olayın üzerini örtmeye gayret ediyorlar. Jandarma, soruşturma savcılığını da yanıltıyor.

* Hangi olayda? Son olarak Hayal'in eniştesi muhbir Coşkun İğci'ye Hrant'ın öldürülmesinden sonra "Bunu birine anlatırsan hayatın tehlikeye girer" diyen kişiyi sakladılar. Önemli olan bu kişinin ortaya çıkarılmasıdır. Bu kişi belli ki kendisine dava açılan Okan Şimşek ve Veysel Şahin'in amiri konumunda olan biri. Jandarma bu amiri gizliyor. Delil gizleyerek büyük suç işliyorlar.