kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Ocak 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'Zincirleme orgazm' sık görülen bir durum değil

CİNSEL TIP DERNEĞİ BAŞKANI DR. CEM KEÇE
17.01.2008
Kadınlarla erkeklerin cinsel doyuma ulaşma süresi ve şekli farklıdır. Zincirleme orgazm mümkün olmakla birlikte, pek sık rastlanan bir durum da değildir. Önemli olan haz almaktır..
İLİŞKİLİ HABERLER
'Zincirleme orgazm' sık görülen bir durum değil
Zincirleme orgazm diye bir şey gerçekten var mı? Yoksa eşim beni daha çok tahrik edip, cinsel birliktelik sayısını arttırmak için böyle bir kelime mi kullanıyor? Derya H./Kırklareli

Erkek ve kadın cinsellikleri arasında ciddi fizyolojik farklılıklar bulunmaktadır. Erkek genellikle çabuk uyarılmakta, erken boşalmakta ve boşalma sonrası genellikle yeni bir cinsel ilişkiye başlamanın mümkün olmadığı bir döneme girmektedir.

Beklentiye yol açabilir
Kadınlar ise; yavaş uyarılmakta, boşalmaya daha uzun bir süreçten sonra ulaşmakta ve boşalma sonrası yeni bir cinsel ilişkiye başlamanın mümkün olabileceği bir döneme girerek birbiri ardına birkaç kez daha boşalabilmektedir. Hayli karmaşık ve içinden çıkılması zor bir süreç olan zincirleme orgazm gerçekte mümkündür ama sık rastlanan bir durum değildir. Eşiniz, sizi ve kendisini daha çok tahrik edip cinsel birliktelik sayısını arttırmak için böyle bir kelime kullanıyor da olabilir. Ancak bunu hedef haline getirmek zincirleme orgazm mitine yol açarak aşırı beklentiye ve sonrasında sorunlara yol açabilir. Önemli olan duygulara odaklanmak ve sonucu düşünmeden karşılıklı olarak haz alıp, haz verebilmektir.