kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Ocak 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'Başım ağrıyor bugün olmaz' bahanesi doğru mu?

ESRA TÜZÜN
ESRA TÜZÜN
16.01.2008
İLİŞKİLİ HABERLER
'Başım ağrıyor bugün olmaz' bahanesi doğru mu?
* Sekste baş ağrısı bir kaçış bahanesi mi, yoksa bir beyin hastalığı mıdır?
Cinsel aktivite sırasında oluşan baş ağrısı toplumuzda sanıldığından daha fazla görülür. Bunun için olsa gerek, zoraki evlilik yapanlar veya karşı cinsi istemeyenler başım ağrıyor bahanesini sıkça kullanırlar ve bu bahane normal karşılanır. Orgazmik baş ağrısı olarak isimlendirilen bu ağrının nedeni beyindeki ciddi rahatsızlıktan kaynaklanabilir. Seks sırasında başınız ağrıyorsa; ağırınızın önce çeşidini bulun.

1) İyi huylu baş ağrısı: Cinsel ilişkide orgazm öncesinde veya orgazm sırasında ağrı başlar. Heyecan arttıkça ağrı yoğunlaşır. Bu yüzden cinsel ilişkiye son verilir. Ağrıyı yaşayan kişiler cinsel aktiviteden kaçarlar. Kendilerinde veya ailelerinde migren öyküsü olanlarda beyin damarlarının genişlemesi sonucu orgazm sırasında, hatta mastürbasyonda baş-boyun ağrısı olabilir. Bu ağrının tedavisi mümkündür.

2) Kötü huylu baş ağrısı: Cinsel ilişki sırasında ilk kez başlayan ve şiddetli olan baş ağrısı beyin kanamasının belirtisi olabilir. Hayatında ilk defa böyle şiddetli bir baş ağrısına maruz kalan kişi mutlaka donanımlı sağlık kuruluşuna başvurması gerekir. Aksi halde cinsel ilişki zevkten ölüme dönüşebilir.

* Cinsellikte aşkın rolü nedir?
Aşk cinsel ilişkiyi daha zevkli, tutkulu ve kalıcı hale getirir. Aşksız olan cinsel beraberlikler. Cinsel haz bittikten sonra sona erer, kalıcı olmaz.