kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Ocak 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Emniyet Müdürü de komplonun parçası mı?

Yeni Haber
Prenses Diana'nın Paris'te trafik kazasında yaşamını yitirdiği dönemde Londra Emniyet Müdürlüğü görevini yürüten Lord Condon, Prenses'in ölümüyle ilgili komplonun parçası olmakla suçlandı...
Diana'nın ölümünü soruşturan yüksek mahkemede Dodi El Fayed'in babası Muhammed El Fayed'in avukatları tarafından suçlanan Lord Condon ise iddiaları, "çirkin bir yalan ve iğrenç bir iftira" olarak niteledi.Lord Condon, Prenses Diana'nın Londra Emniyet Müdürlüğünün kendisine uygun gördüğü polis korumasını reddettiğini, polise "kendisini öldürmeye çalışanlarla birlikte hareket ettikleri gerekçesiyle" güvenmediğini belirtirken, "Eğer bunlar olmasaydı eminim ki Prenses ve yanındakiler hala yaşıyor olacaktı" dedi.

Prenses Diana'ya polise güvenmesi ve uygun koruma önlemlerinin uygulanmasına izin vermesi için yalvardığını, ancak fikrini değiştirmeyi başaramadığını anlatan Lord Condon, "Eğer Paris'te benim istediğim şekilde polis koruması altında geziyor olsaydı o kazada hayatını kaybeden üç kişi hala yaşıyor olabilirdi" diye konuştu.

Muhammed El Fayed'in avukatı Michael Mansfield ise Lord Condon'u, Prenses Diana'nın kendi avukatına verdiği ve bir otomobil kazasından öldürülmekten korktuğuna dair kuşkularını içeren bir notla ilgili olarak sorguladı. Avukatın kazadan 15 gün sonra bu yazıyı Lord Condon'a teslim ettiğini, ancak bu belgenin 2003 yılına kadar soruşturmayı yürüten mahkemeye sunulmadığını belirten El Fayed'in avukatları, bunun da Condon'un "komplonun bir parçası" durumunda bulunduğunun kanıtı olduğunu söyledi.

Condon ise bunun hayatı boyunca kendisine yöneltilen en ağır suçlama olduğunu, bu iddiayı tümüyle reddettiğini ve "çirkin bir yalan ve iğrenç bir iftira" olarak gördüğünü söyledi.