kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Ocak 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Sefaköy'de patlama

AJANSLAR
Yeni Haber
Sefaköy'de, cadde üzerindeki iki çöp konteynerinde bir süre arayla iki patlama oldu.

Maslakçeşme Caddesinde yan yana bulunan üç çöp konteynerinin birinde patlama oldu.

Konteynerde herhangi bir hasara neden olmayan patlamanın ardından olay yerine gelen polis ekipleri, güvenlik şeridi çekerek inceleme yaptı.

Polislerin bölgeden ayrılmasından sonra bu kez diğer çöp konteynerlerinden birinde patlama meydana geldi. Patlamada, konteynerin alt kısmı parçalandı.

Olay yerine gelerek güvenlik önlemi alan polis ekipleri, detaylı araştırma yaptı.

Patlamaların ses bombasından kaynaklanmış olabileceği ve incelemelerin sürdürüldüğü bildirildi.

İKİNCİ BİR PATLAMA

Sefaköy'de akşam saatlerinde patlama meydana gelen yerde ikinci bir ses bombası daha patladı.

Edinilen bilgiye göre İnönü Mahallesi Maslakçeşme Caddesi üzerinde ikinci bir patlama sesi duyuldu. Olay yerine şerit çekerek araştırmalarda bulunan polis soruşturma başlattı

Polislerin bölgeden ayrılmasından sonra bu kez diğer çöp konteynerlerinden birinde patlama meydana geldi. Çöp konteynırının içinde bulunan bomba büyük bir ses ile patladı ve çöpler yerlere saçıldı. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı.

Olaydan sonra bölgeye gelen güvenlik güçleri bölgede delil topladı. Emniyet güçlerinin olayla ilgili soruşturması devam ediyor.

"HUZURU KAÇIRMAYA YÖNELİK OLAYLAR''

Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, Sefaköy'deki patlamalara ilişkin, ''Bunlar, insanların huzur içerisinde yaşadığı bölgemizde huzuru kaçırmaya yönelik olaylar'' dedi.

Maslakçeşme Caddesi'ndeki iki çöp konteynerindeki patlamaların ardından olay yerine gelerek bilgi alan Yeniay, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Bombanın tipiyle ilgili herhangi bir açıklama yapamayacağını ifade eden Yeniay, daha önce de bölgelerine konulan ses bombasının benzeri olduğunu düşündüğünü kaydetti.

Polisin ilk patlamanın ardından olay yerine intikal ettiğini, o esnada kendi temizlik görevlilerinin de çöpleri toplamak amacıyla bölgeye geldiğini anlatan Yeniay, polislerin temizlik görevlilerinin çöp toplamasına izin vermeyerek olası bir faciayı önlediğini vurguladı.

Yeniay, tek tesellilerinin, olayda herhangi bir vatandaşın zarar görmemesi olduğunu dile getirerek, ''Bunlar, insanların huzur içerisinde yaşadığı bölgemizde huzuru kaçırmaya yönelik olaylar'' diye konuştu.