kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Ocak 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'O konuşma' için niye dava açılmadı?

Dink ailesinin avukatı Fethiye Çetin "Muhbir Tuncel ile polis Muhittin Zenit cinayetten yarım saat sonra olayı tüm ayrıntılarıyla konuşmuş. Ancak hiçbir polise dava açılmadı" dedi..
Aktüel dergisi bu hafta Hrant Dink davasını masaya yatırdı. Geçen yıl 19 Ocak'ta suikaste kurban giden gazeteci Hrant Dink'in avukatı Fethiye Çetin, dergiye yaptığı açıklamalarında yargılamadan umutsuz olduğunu söyledi: "Davanın açılmasının üzerinden 8 ay geçti ama sadece üç sanığın sorgusu tamamlandı. Sorgular bölünemez. Art arda olmalı. Bu adil bir yargılama değil." Polis muhbiri Erhan Tuncel ile bu kişiden sorumlu polis Muhittin Zenit'in, cinayetten yarım saat sonra yaptığı uzun telefon görüşmesinde Dink'in nasıl öldürüleceğinin dahi bilindiği ortaya çıktığını belirten Çetin "Ama hiçbir kamu görevlisi hakkında dava açılmadı. Gerçek ortaya çıkmayacak" dedi.

AZMETTİRİCİLER BULUNAMAZ'
Çetin şöyle konuştu: "Bu kadar önemli, maddi gerçekliğinin ortaya çıkmasını kamuoyunun dört gözle beklediği, bu kadar vicdanları sızlatan bir davada sorguların arka arkaya yapılması gerekiyordu. Ama böyle olmuyor. Bu dava daha çok sürer." Çetin'in dava sonucunda gerçekliğe ulaşılabileceği konusunda da şüpheleri var. Bu şüpheye yol açan en önemli nedenlerden biri de ihmali bulunduğu öne sürülen yedi emniyet görevlisinin yargılanmaları yönündeki başvurunun İdare Mahkemesi tarafından gerekçesiz reddedilmiş olması. Sanıklardan Yasin Hayal'in ismini verdiği polis muhbiri Erhan Tuncel ile bu kişiden sorumlu polis memuru Muhittin Zenit arasında cinayetten yarım saat sonra yapılmış telefon görüşmesi, Dink'in nasıl öldürüleceğinin dahi bilindiğini ortaya çıkardı. Basına da sızantelefon kaydı ve diğer delillere rağmen hiçbir kamu görevlisi hakkında dava açılmadığını söyleyen Çetin'e göre asıl azmettiriciler bulunamayacak.
Haberin fotoğrafları