kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Ocak 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

CHP yeni 'Kürt Raporu' için hazırlıklara başladı

Şenol ATEŞ / ANKARA
CHP lideri Baykal'ın Diyarbakır ziyareti CHP'yi harekete geçirdi. Parti yönetimi 1989 ve 1995 yıllarında hazırlanan Kürt raporlarından faydalanarak yeni bir 'Kürt Raporu' hazırlayacak..
İLİŞKİLİ HABERLER
CHP yeni 'Kürt Raporu' için hazırlıklara başladı
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın Diyarbakır'a yaptığı gezi sonrası harekete geçen parti yönetimi yeni ve "çağdaş" bir Kürt raporu hazırlamaya başladı. Yayımlandığı 1989-1995 yıllarında tartışma yaratan iki raporu esas alınarak hazırlanacak yeni rapor mart ayında yapılması planlanan kurultaya yetiştirilecek. Rapor, MYK üyeleri Sinan Yerlikaya ve Mesut Değer'in denetiminde, bazı bilim adamları ve akademisyenlerin katılımıyla hazırlanacak.

'İNSAN ODAKLI ÇÖZÜM'
Kurultayda, özel olarak oluşturulacak "Güneydoğu Komisyonu", bu rapor üzerinde çalışacak. Raporla ilgili konuşan Sinan Yerlikaya, "Silahla, askeri tedbirlerle çözülemeyeceği artık iyice anlaşıldı. Bunu komutanlar da söyledi. Kürtlerin kimliklerinin tanınması, dillerinin kullanılması, kültürlerini geliştirilmesi yasal güvenceye kavuşturulmalı" dedi. Mesut Değer de yeni bir yaklaşıma ihtiyaç olduğunu belirterek "Terörle mücadele kararlı bir şekilde sürdürülmeli. Ama Kürtlerin onurlu bir şekilde yaşamaları sağlanmalı" diye konuştu.