kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Ocak 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
GRANADA CAMİSİNİ ZİYARET ETTİ ... Başbakan Erdoğan El Hamra Sarayı'nı ziyaretinin ardından Granada Camisi'ni gezdi. Başbakan, eşi Emine Erdoğan ile fotoğraf çektirirken, bir basamak aşağı inerek "Boylarımız eşitlensin" esprisi yaptı. Emine Erdoğan ise "Böyle güzel oldu. Her zaman böyle kıyak yapsana" dedi.

İspanya'ya giderken cemevi sinyali verdi

Umut TÜTÜNCÜ SABAH - İSTANBUL
Başbakan Erdoğan, Alevilerin cemevlerinin ibadethane olarak kabul edilmesine ilişkin şu ana kadar kendisine ulaşan bir talep olmadığını belirterek, "Ulaştığında biz bunlara tabii ki uzak kalmayız" dedi..
Başbakan Tayyip Erdoğan, Medeniyetler İttifakı Girişimi 1. Forumu'na katılmak üzere İspanya'ya hareketinden önce düzenlediği basın toplantısında cemevlerinin ibadethane kabul edilebileceği sinyalini verdi. Havaalanında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Erdoğan, Ankara 6. İdare Mahkemesi'nin "Cemevlerinin ibadethane olarak kabul edilmesi anayasa ve yasalara aykırı" şeklindeki kararının hatırlatılması üzerine, "Anayasa ve yasalar içinde yapılacak bir şey varsa, bunlar için de gerekli adımları atarız" dedi. Bu konuda kendisine ulaşan bir talep olmadığını ifade eden Erdoğan, "Zaman zaman bunların dedikodusu yapılıyor. Şu anda bu konuyla ilgili Başbakanlığımıza iletilen net herhangi bir şey olmadı" dedi. Erdoğan, "Bildiğim kadarıyla bu idare mahkemesine de yansımış. Ama şahsıma ulaşmış böyle bir taleple ilgili herhangi birşey yok. Ulaştığında biz bunlara tabii ki uzak kalmayız, değerlendiririz" diye konuştu.

TERÖR RANDEVUSU
İspanya Başbakanı Jose Luis Rodriquez Zapatero'nun davetlisi olarak resmi ziyarette bulunmak ve Medeniyetler İttifakı 1. Forumu'na katılmak üzere Madrid'e giden Başbakan Erdoğan, ziyaretine ilişkin bilgi de verdi. Ziyarete, bakanlar ve geniş bir heyetle gittiğini ifade eden Erdoğan, bu ziyaretin İspanya Başbakanı'nın 2006 yılı kasım ayında Türkiye'ye gerçekleştirdiği ziyaretin iadesi niteliği taşıdığını belirtti. Zapatero'nun Türkiye ziyareti sırasında Türkiye-İspanya arasındaki ikili ilişkiler ve iş birliğinin güçlendirilmesine yönelik bir strateji belgesi imzaladıklarını hatırlatan Erdoğan, görüşmelerde ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel ve uluslararası alanlardaki son gelişmeler üzerinde de duracaklarını kaydetti. Erdoğan'a ziyareti sırasında eşi Emine Erdoğan'ın yanı sıra Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan eşlik ediyor.