kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Ocak 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Eşi defalarca dayak yedi, aldıran olmadı

Ahu BOZLAR TRABZON
Trabzon'da eşi ve 6 çocuğunu katleden cani baba yakalandı. Cinayetten sabıkalı zanlının eşinin defalarca polise şikâyette bulunduğu ortaya çıktı..
Trabzon'un Sürmene ilçesinde eşi ve 6 çocuğunu tabancayla vurarak öldürdükten sonra kaçan Hasan Danışmaz, dün özel harekat polisi ve jandarmanın katıldığı operasyonla Sürmene'nin Armutlu köyünde yakalandı. Zanlı Danışmaz'ın, 2001 yılında bir akrabasını bıçaklayarak öldürdüğü, 13 ay cezaevinde kaldığı öğrenildi. Danışmaz'ın, yaklaşık bir ay önce eşi Hashatun Danışmaz'ı tartışma sonucu dövdüğü, annelerini korumaya çalışan üç oğlunu da darp ettiği öğrenildi. Olayın ardından eşinin şikâyeti üzerine gözaltına alınan Danışmaz, bir gece nezarethanede yattıktan sonra çıkarıldığı savcılık tarafından serbest bırakıldı. Bu olayın ardından 6 çocuğunu da alarak kız kardeşinin evine giden Hashatun Danışmaz'ın, çocuklarıyla birlikte olaydan 3 gün önce eve geri döndüğü öğrenildi. Anne ile 6 çocuğun cenazeleri bugün 4toprağa verilecek.

AİLECE HAMSİ YEMİŞLER
Dehşet verici olay önceki gece saat 21.00 sıralarında Soğuksu Mahallesi'nde meydana gelmişti. Fabrikalarda bulduğu işlerde sezonluk işçi olarak çalışan ve sürekli eşiyle kavga edip, eşini ve çocuklarını dövdüğü belirtilen Hasan Danışmaz (37), önceki gece henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan kavga sonucu ailesini katletti. Psikolojik sorunları bulunan ve katliam öncesi ailesiyle birlikte hamsi yediği öğrenilen Danışmaz'ın tabancayla eşi Hashatun Danışmaz (41) ile çocukları Melek (18), Coşkun (17), Havva (15) Emrullah (13), Hasan (7) ve Nurten'i (3) vurarak öldürdü. Komşuların ihbarıyla olay yerine gelen polis, korkunç manzarayla karşılaştı. Çocukların ikisinin kaçmaya çalışırken evin önünde öldürüldüğü belirlendi.

'CEP' TAKİBİYLE BULUNDU
Güvenlik güçleri olaydan sonra kaçan katil zanlısı Hasan Danışmaz'ı yakalamak için harekete geçti. Gece başlatılan çalışmalar sonucunda Danışmaz'ın cep telefonu takibe alındı. Polis tarafından cep telefonundan aranan Danışmaz, teslim olmaya ikna edilmeye çalışıldı. Bu arada cep telefonu sinyallerinden yeri tespit edilen Danışmaz, dün Sürmene'ye bağlı köy olan Armutlu köyünde yakalanarak gözaltına alındı. Danışmaz'ın sürekli ifade değiştirdiği "olayı hatırlamadığını" söylediği öğrenildi. Öte yandan, Danışmaz'ın eşinden boşanmak için boşanma davası açtığı da belirtildi.

OKULA BİLE GİTMEDİLER

Sürekli darp edilen Emrullah ile kardeşleri Havva ve Hasan'ın psikolojik çöküntü ve baba korkusu yüzünden bir aydır okula gitmedikleri öğrenildi. Baba Hasan Danışmaz, güvenlik güçlerine direnmeden teslim oldu.
Haberin fotoğrafları