kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Ocak 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
‘GÖZDEN GEÇİRİN DEMEDİM’ Elektrik zammının gözden geçirilmesine yönelik talimatının olup olmadığının sorulması üzerine Erdoğan, böyle bir talimatı bulunmadığını bildirdi.

"Ahmedinecad'dan kesintiyi kaldırmasını rica edeceğim"

İLİŞKİLİ HABERLER
"Ahmedinecad'dan kesintiyi kaldırmasını rica edeceğim"
BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad ile görüşüp, doğalgaz kesintisinin sona erdirilmesini isteyeceğini söyledi. Erdoğan, AK Parti TBMM grubuna gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Doğalgaz kesintisiyle ilgili olarak bir temasının olup olmayacağına ilişkin soruyu Erdoğan, "Şu anda temastayız. Başta Sayın Ahmedinecad olmak üzere, kendileriyle görüşüp, kesintiyi süratle ortadan kaldırmalarını rica edeceğim. Arkadaşlar şu anda bağlantı kurmaya çalışıyor'' diye yanıtladı.

NABUCO DESTEĞİ
Bu arada CHP Genel Başkanı Deniz Baykal da elektrik zammının ölçüsüz olduğunu savunarak, "Başbakan'ın, ne kadar zam yaptığından haberi yok. Yüzde 2 verdiğin insanlara, şimdi yüzde 20 zam yaptın. Elektrik de otomatiğe bağlandı. Bundan sonra zamlar otomatik. Arkasından tak, tak, tak gelecek. Bu bir başlangıç. Artık yeni bir süreç geliyor, zamlar dönemi geliyor. Zam yağmurları başlıyor'' dedi. ABD Başkanı George Bush ile görüşen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Nabuco projesini de masaya yatırdı. Enerji uzmanları Rusya'nın, Türkiye'yi atlayarak Yunanistan üzerinden Avrupa'ya petrol ve doğalgaz taşımayı amaçlayan "South Stream" projesine karşı, Amerika'nın Türkiye'yi de kapsayan Nabuco projesini desteklediğini belirtiyor. Enerji uzmanları Bush- Gül zirvesinde bu konunun gündeme gelmesinin sürpriz olmadığını ifade ettiler.