kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Ocak 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Levent Hatay

'Panel fabrikası olmaması Türkiye için ölümcül değil'

Vestel Pazarlama İcra Kurulu Başkanı Levent Hatay, "Türkiye için LCD panel fabrikası olsaydı iyi olurdu. Ama olmaması ölümcül bir sonuç yaratmaz. Biz realistiz" dedi..
Türkiye'nin Avrupa pazarında televizyon ihracatında yaşadığı kan kaybı ile başlayan tartışma, 'LCD teknolojisinde geç mi kaldık?' çerçevesinde sürüyor. Dün basının karşısına çıkarak Türkiye'nin ve Vestel'in LCD ve plazma TV'de attığı adımları anlatan Vestel Pazarlama, Vestel CIS ve Ortadoğu Bölgesi Pazarlamadan Sorumlu İcra Kurul Üyesi Levent Hatay, LCD'lerde maliyetin yüzde 70'ine denk gelen panel fabrikası ile ilgili olarak, "Türkiye'de LCD panel fabrikası olsaydı çok iyi olurdu. Ama olmaması sektör için ölümcül değil" dedi.

TUVALETTE LCD TV VAR
Sektörün zaman zaman kendi içinde bir panel fabrikası kurulması konusunda görüşmeler yaptığını, ancak bir sonuca ulaşılmadığını dile getiren Hatay, "Siz de tren kaçtı mı diye düşünüyorsunuz?" sorusu üzerine, "Biz grup olarak daha realistiz. Bir panel fabrikası 2.5 yıldan önce bitmez. 3 milyar dolarlık bu yatırımı üç yılda bir sürekli yenilemek gerekli. Vestel'in gücü panel üretimine bağlı değil. Bu sırada beceremiyoruz diyerek pazardan çekilenler olacaktır. Yeni bir masa kurulacak ve Vestel bu masada yerini bulacaktır" diye konuştu. LCD TV sektörünün Türkiye'de gelecek vaat eden, kritik önemde sektörler arasında yer aldığını anımsatan Hatay, Avrupa Birliği'nde bu sektörde ihtisas gümrükleri uygulamasının sağlıklı bir biçimde yürüdüğüne işaret ederek, Türkiye için de uygulanmasını önerdi. Avrupa'da tüplü olarak ifade edilen CRT TV'lerin payının yüzde 15'lere kadar gerilediğini kaydeden Hatay, "Türkiye'de de benzer bir artış yaşandı. Geçenlerde bir mantıcının tuvaletinde LCD televizyonla yayın yapıldığını bile gördüm" diye konuştu.
Haberin fotoğrafları