kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Ocak 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Portakallı pilav

Pirinci tuzlu sıcak suda bir saat bekletin, iyice yıkayıp süzün. Tencereye tereyağını ve sıvıyağı koyun. İki bardak su ilave edin. Kaynayınca tuz, havuç ve pirinci koyup, karıştırın. Ocağın altını kısarak 10 dakika pişirin. Diğer tarafta bir kaşık sıvıyağ ile bademleri kızartın. Pilavın üstüne kızarmış bademler ve portakal kabuğu rendesini koyun, karıştırarak servis yapın.

MALZEMELER 6 kişilik
* 2 su bardağı pirinç

* 2 su bardağı su

* 1 çorba kaşığı portakal kabuğu (rendelenmiş)

* 1 küçük havuç

* 1 su bardağı kabukları soyulmuş badem

* 1 çorba kaşığı tereyağı

* 2 çorba kaşığı sıvıyağ

* Tuz