kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Aralık 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Vişneli mekik

Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın. Yumurta aklarını bir fiske tuzla kar haline gelene kadar mikserle çırpın. Ayrı bir yerde şekerle yağı mikserle çırpıp, yumurta sarılarını ilave edin, yavaş yavaş hepsini karıştırın. Diğer malzemeleri ekleyip, tahta kaşıkla karıştırın. Mekik şeklindeki kalıpları yağlayın. Hamurdan bir çorba kaşığı koyun, önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana kadar pişirin. Soğuyunca kalıptan çıkarıp, servis tabağına alın ve üzerine vişne reçeli gezdirerek servis yapın.

MALZEMELER
*
1,5 su bardağı tozşeker
* 3 yumurta
* 225 gr. margarin
* 1 çorba kaşığı yoğurt
* 1 su bardağı çekirdekleri çıkarılmış vişne
* 1 su bardağı vişne reçeli
* 1 çay bardağı badem veya fındık
* 2.5 su bardağı un
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya
* 2 çorba kaşığı çikolata kırığı
* 30 adet kek kağıdı

Fırın dolması
Közlenmiş patlıcanı iyice kıyın. Kıymayı bir kaşık yağla kavurun. Üzüm ve fıstık koyarak karıştırın. Suyunu iyice çekince ateşten alın. Tuz, karabiber, közlenmiş patlıcan ve bir yumurta koyup, iyice harmanlayın. Biberleri bu harçla doldurun, yumurtaya bulayarak tepsiye dizin. Limon suyu ve sıvıyağı çırparak üzerine gezdirin. Fırında biberler kararana kadar pişirin.

MALZEMELER
*
300 gr. kıyma
* 1 çorba kaşığı margarin
* 3 adet orta boy közlenmiş patlıcan
* 500 gr. dolmalık biber
* Tuz
* Karabiber
* 1 kahve fincanı kuş üzümü
* 1 kahve fincanı fıstık
* 1 limon suyu
* 2 yumurta
* 1 kahve fincanı sıvıyağ

Ciğerli pilav
Ciğerin zarlarını soyup bolca yıkayın. Suda haşlayıp, süzün. Tavla zarı büyüklüğünde doğrayın. Pirinci tuzlu sıcak suda bir saat bekletin, iyice yıkayıp süzün. Tencereye yağı koyun. Kızınca soğanı ilave edin ve 1-2 kez çevirin. Ciğerleri ekleyin. Rengi dönene kadar kavurun. 2.5 bardak su, defne yaprağını ilave edin. Kaynayınca pirinci koyup karıştırın. Kısık ateşte 20 dakika pişirin. Bol karabiber serpin, tuzunu koyup harmanlayın.

MALZEMELER
*
2.5 su bardağı pirinç
* 500 gr. karaciğer (koyun ciğeri)
* 1 soğan rendesi
* 2 kaşık yağ
* Tuz
* Karabiber
* 2.5 bardak su
* 1 adet defne yaprağı