kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Ocak 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Dünyada soğuk

Kuzey İrlanda ve İskoçya buz kesti
Tipiyle karışık yağan kar, Kuzey İrlanda ile İskoçya'yı etkisi altına aldı. İngiltere polisi kuzeye giden sürücüleri don tehlikesine ve arabalarının bozulması ihtimaline karşı yanlarına battaniye ve kalın kış elbiseleri almaları konusunda uyarıyor.

Tuna Nehri 22 yıl sonra dondu
Balkanlar'ı etkisi altına alan Sibirya soğukları, Bulgaristan ile Romanya arasında sınır oluşturan Tuna Nehri'ni dondurdu. Buzlanma sürerse Tuna gemi trafiğine kapanacak. Nehir en son 22 yıl önce tamamıyla buz tutmuş ve 4 gün trafiğe kapanmıştı.

Kaliforniya eyaleti kısmen karanlıkta
Kaliforniya eyaletinde 1 milyon kişi şiddetli fırtına nedeniyle karanlıkta kaldı. Eyaletin kuzey ve orta bölgelerini etkisi altına alan kötü hava yaşamı felç etti. Ağaçlar devrildi, kopan kablolar yüzünden evler elektriksiz kaldı. Bazı bölgelerde otoyollar kapatıldı, tarifeli uçak seferleri iptal edildi.

Meksikalılar karı sevinçle karşıladı
Meksika'nın orta bölgelerinden Chignahuapan'a 25 yıl sonra ilk kez kar yağdı. İnsanlar kar sevincini, dışarı çıkıp kartopu oynayarak yaşadı. Küba'da ise hava normalin 12 derece altına düşünce başkent Havana'nın sahillerine dev dalgalar vurdu.