kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Ocak 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Speight, manken sevgilisinin ölü bulunması üzerine gözaltına alındı.

Haber Turu

BBC sunucusuna cinayet suçlaması
İNGİLİZ
yayın kuruluşu BBC'nin önde gelen bir programcısı, nişanlısını öldürmek suçundan gözaltına alındı. "SMart" adlı ülkenin en çok seyredilen çocuk programlarından birini hazırlayan Mark Speight'ın nişanlısı Natasha Collins (31), perşembe günü banyodaki küvette ölü bulundu. Collins'in aşırı dozda uyuşturucudan yaşamını yitirdiğini saptayan İngiliz polisi, aynı zamanda manken olan kadına uyuşturucuyu nişanlısının sağladığından şüphelendi. Gözaltına alındıktan sonra kefaletle serbest bırakılan Speight ise verdiği ifadede, nişanlısının cansız bedenini bulduktan sonra canlandırmaya çok çalıştığını anlattı ve "Onu ben öldürmedim" dedi.

'Derviş sikkesini nereden buldun?'
HER
fırsatta Mevlana kültürüne ve İslam'a hayranlığını dile getiren İngiliz Veliaht Prensi Charles'a Konya'yı ziyaretinde hediye edilen derviş sikkesi, ülke basınına konu oldu. Prens'e geçen yıl verilen hediyeleri merceğe alan İngiliz Times gazetesi, "Bu şapkayı da nereden buldunuz?" başlığı attı. Gazete, "Çok sayıdaki hediye arasında en istenmeyeni, büyük olasılıkla dervişlerin dönüşünü izledikten sonra Prens'e verilen şapkaydı" ifadesini kullandı. Bugüne kadar Galler Prensi'ne komik şapkalar verildiği öne sürülen haberde, "Prens'e fotoğrafçıların önünde bu şapkaları takmaması öneriliyor. Çünkü komik duruma düşebilir" denildi.

3 ay un ve suyla hayatta kaldılar
RUSYA'DA
10 Ekim'de avlanmak için denize açılan ve kaybolan 11 balıkçı dün bulundu. Ülke basınına göre, balıkçıları taşıyan iki tekne fırtına nedeniyle Moskova'nın doğusundaki Kamçatka Yarımadası'nda karaya oturdu. Fırtına nedeniyle bir süre sonra parçalanan tekneleri yakarak ısınan balıkçılar, terk edilmiş bir kışlada buldukları su ve unu karıştırıp pişirerek beslendi. 2 gün önce, yardım bulmak üzere yola çıkan aralarından dört balıkçı, bir grup askere rastlayarak kurtuldu.
Haberin fotoğrafları