kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Ocak 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Oğlu Atlas dünyaya geldikten sonra maneviyata daha çok önem vermeye başlayan Gülben Ergen, artık aile hayatını birinci planda tutuyor.

Ergen 'mutlak mutluluk' adına 250 bin YTL'yi elinin tersiyle itti

MEHMET ÇALIŞKAN / MAGAZİN
Hırsı ve çalışkanlığıyla tanınan Gülben Ergen yılbaşında sahneye çıkmadı. Ünlü sanatçı, sahneye çıkması için teklif edilen 250 bin YTL'yi, özel günlerde ailesiyle olmak ve 'mutlak mutluluğu' yakalamak için reddetti..
Evlenip çocuk sahibi olduktan sonra hayata bakışı değişen Gülben Ergen artık özel günlerde sahneye çıkmıyor. Bundan birkaç yıl öncesine kadar en çok çalışan isimlerin başında gelen ve mesleki hırslarıyla tanınan Ergen, Ramazan ve Kurban Bayramı'ndan sonra yılbaşı gecesi de çalışmadı. Ergen'in bu özel üç geceden kaybı yaklaşık 250 bin YTL oldu. Ergen, yılbaşı gecesini eşi, annesi ve oğlu Atlas'la birlikte Paris'te geçirdi. 'Mutlak mutluluğu' yakaladığını söyleyen Gülben Ergen, hırslarını kontrol ederek bu mutluluğu yakalamada kendi geliştirdiği 7 ruhsal kuralın önemli bir payı olduğunu söyledi. İşte Ergen'in 7 kuralı...

1- SAF GÜÇ KURALI
Bizlerin asıl hali saf bilinçliliktir; bu da saf güç demektir. Saf bilinçlilik ruhsal özümüzdür, sonsuz ve sınırsızdır, saf coşkudur, saf bilgidir, yenilmezliktir, basitliktir, mutluluktur.
Uygulanması:
*
Sessiz olmak için her gün zaman ayırın. Günde iki defa meditasyon yapın.
* Doğayla baş başa kalabilmek ve her varlığın içindeki zekaya şahit olmak için her gün zaman ayırın.
* Güne, 'Bugün hiçbir şeyi yargılamayacağım' diye başlayın.

2- VERME KURALI
Evren dinamik alışveriş ile var olmaktadır. Vermek ve almak, evrendeki enerji akışının değişik görünüşleridir. Coşku istiyorsanız başkalarına coşku verin; sevgi istiyorsanız sevgi vermeyi öğrenin; maddi zenginlik istiyorsanız zengin olmaları için yardımcı olun.
Uygulanması:
*
Kime rastlarsanız ona bir hediye verin. Bu hediye hoş bir söz, bir çiçek veya dua olabilir.
* Yaşamın vereceği hediyeleri şükranla alın. Doğanın güneş ışığı ve kuş sesleri gibi hediyelerini alın.
* İnsanlara her rastlayışınızda onlara mutluluk ve coşku dileyin.

3- ETKİ VE TEPKİ KURALI
Her hareket bize aynen geri dönen bir enerji gücü yaratır. Ne ekersek onu biçeriz.
Uygulanması:
*
Yaptığınız bütün seçimlerin sahibi olun. Geleceğe hazırlık yapmanın en iyi yolu, şimdiki zamanın tam olmasıdır.
* Seçim yaparken kendinize; "Yapmakta olduğum bu seçimin sonuçları neler olacak?" ve "Bu seçim bana ve diğer insanlara doyum ve mutluluk getirecek mi?" diye sorun.
* Yapmış olduğunuz seçim size rahatlık veriyorsa, o seçimi tamamen teslim olarak uygulayın.

4- EN AZ ÇABA KURALI
Hareketleriniz sevgiyle yönlenirse az çaba harcarsınız çünkü doğa yaşamını sevgi enerjisiyle sürdürür. Egoya önem vermek çok enerji tüketir.
Uygulanması:
*
İnsanları, durumu, şartları ve olayları olduğu gibi kabul edin. Çünkü evren olması gerektiği gibidir.
* İçinde bulunduğunuz durumun sorumluluğunu kabul edin.
* Görüşlerinizi savunmaktan vazgeçin. Tüm görüşlere açık olun, hiçbir görüşe kaskatı bağlı kalmayın.

5- NİYET VE ARZU KURALI
Niyet ve arzu, sonsuz düzenleme gücüne sahiptir. Dikkatinizi neye yoğunlaştırırsanız, onun, yaşamınızda daha önemli bir yeri olacaktır. Bunun gerçekleşmesi için niyetiniz insanlığın iyiliğini gözetmelidir. Uygulanması:
*
Arzularınızın listesini yapın ve hep yanınızda taşıyın. Meditasyona geçmeden önce, uyumadan önce, sabah uyandığınızda bu listeye bakın.
* Olaylar istediğiniz gibi gelişmediği zamanlarda, bunun için bir neden bulunduğuna inanın ve arzularınızı Yaradan'a teslim edin.
* Engellerin dikkatinizi dağıtmasına izin vermeyin. Şimdiki zamanı olduğu gibi kabul edin.

6- AYRI OLMAK KURALI
Belirsizliğin hikmeti 'ayrı olmak'tır. Belirsizliğin hikmeti, geçmişten, geçmişte yaşanan şartlanmadan ve bilinenden kurtulmakta yatar. Fiziksel evrende herhangi bir şeyi elde etmek için o şeye olan bağımlılığınızdan vazgeçmeniz gerekir. Bu, arzunuzu gerçekleştirmek için gerekli olan niyetten vazgeçmeniz gerektiği anlamına gelmez.
Uygulanması:
*
Bugün herkese, oldukları gibi olma özgürlüğü tanıyın.
* Belirsizliği kabullenme arzunuzdan dolayı; sorunların, kaosun ve karışıklığın çözümü kendiliğinden oluşacaktır. Belirsizliğin hikmetiyle güvene kavuşacaksınız.
* Sonsuz seçime açık olduğunuzda yaşayabileceğiniz heyecanı öngörün. Tüm olasılıklar alanına girdiğinizde yaşamın tüm macera, gizem ve büyüsünü yaşayacaksınız.

7- YAŞAMIN AMACI KURALI
Herkesin yaşamda bir amacı ve başkalarına verecek özel bir hediyesi veya yeteneği vardır.
Uygulanması:
*
Tanrı'yı sevgiyle besleyin. Dikkatinizi bedeninizi ve aklınızı hareketlendiren ruha yönlendirin.
* Özel yeteneklerinizin bir listesini yapın. Özel yeteneklerinizi ifade ettiğinizde ve onları insanlığın hizmetinde kullandığınızda, hem kendi hayatınızda hem de başkalarının hayatında bolluk yaratırsınız.
* Her gün, kendinize 'Nasıl hizmet edebilirim?' ve 'Nasıl yardım edebilirim?' diye sorun. Bu soruların cevapları insanlara sevgiyle yardım ve hizmet etmenizi sağlayacaktır.
Haberin fotoğrafları