kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Ocak 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Kiliseye sığınan elli kişiyi diri diri yaktılar

Kenya'da 'hileli' seçim sonrası iktidar ve muhalefet yanlısı iki kabile birbirine girdi. Muhalifler, 25'i çocuk 50 kişiyi yaktı..
Doğu Afrika'nın en istikrarlı demokrasisi olarak gösterilen Kenya, seçim sonrası kana bulandı. 27 Aralık'taki seçimi kazanıp yemin eden Başkan Mwai Kibaki'ye karşı muhalefet "hile" suçlaması yapıp sokaklara döküldü. 259 kişinin öldüğü polis-muhalefet-iktidar yanlıları çatışmalarında dün tam bir vahşet yaşandı. Eldoret kentinde, çatışmalardan kaçan iktidar yanlısı Kikuyu kabilesinden bir grup kiliseye sığıındı. Muhalefet yanlısı Lou kabilesinden kalabalık saldırgan grup da kiliseyi ateşe verdi.

70 BİN KİŞİ GÖÇ ETTİ
Aralarında çocukların da olduğu en az 50 kişi burada yanarak can verdi. Muhalefet lideri Raila Odinga saldırıyı "soykırım" olarak niteledi. Şu ana kadar çatışmalarda 300'den fazla kişi yaşamını yitirdi, 70 bin kişi ise evlerini bırakıp daha güvenli bölgere göç etti. Başkent Nairobi'de başlayan çatışmalar hızla ülkenin diğer kentlerine yayıldı. Nakuru ve Mumbasa'da dükkânlar yağmalandı, araçlar ateşe verildi.
Haberin fotoğrafları