kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Ocak 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Mahsun Kırmızıgül

Mahsun sinemacı olarak rüştünü ispat etti

MEHMET ÇALIŞKAN MAGAZİN
Sinan Çetin'in, Mahsun Kırmızıgül'ün beş yıl önce hikayesini yazıp kendisine teslim ettiği 'New York'ta Beş Minare'nin yönetmenliği için yine Kırmızıgül'ü düşündüğü söyleniyor..
'New York'ta Beş Minare' adlı sinema filmi ilk kez bundan 5 yıl önce gündeme gelmişti. Filmin hikayesini yazan Mahsun Kırmızıgül; Sinan Çetin'den, 'New York'ta Beş Minare'nin yapımcılığını ve yönetmenliğini üstlenmesini istedi. Çetin de, hikayeyi beğenerek 'Çekilebilir' onayını verdi. Daha sonra 'New York'ta Beş Minare'nin haklarını alarak, filme çekmeye karar verdi. Bunun üzerine senaryo yazıldı ve oyuncu kadrosu kuruldu. Başroller için de Mahsun Kırmızıgül, Mazhar Alanson, Şahan Gökbakar ve Fransız oyuncu Jacqueline Bisset'nin adı geçiyordu. Ne var ki, Sinan Çetin'in diğer filmleri 'Komser Şekspir' ve 'Banka' araya girince, filmin çekimlerine bir türlü başlanamadı. Sinan Çetin, geçtiğimiz haftalarda 'New York'ta Beş Minare'yi yeniden gündeme getirdi ve filmin çekileceğini açıkladı. Yönetmenliğini de, kendisinin yerine bir başkasının yapacağını belirtti. Çetin'in yönetmen olarak aklındaki isimler ise; Mahsun Kırmızıgül ve Mustafa Altıoklar.

TEK EKSİK OYUNCULAR
Mahsun Kırmızıgül'ün, 'New York'ta Beş Minare'nin yönetmenliğine aday olmasında 'Beyaz Melek'in payı büyük. Çünkü Sinan Çetin'e göre Kırmızıgül, 'Beyaz Melek' ile sinemacı olarak rüştünü ispat etti. Şu anda filmin tek eksiği oyuncu kadrosu.
Haberin fotoğrafları