kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Aralık 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Sağlam: İkinci yarı daha iyi olacak

Yeni Haber
Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, ligin ikinci yarısının kendileri için ilk yarıdan daha iyi geçeceğini düşündüğünü söyledi.

BJK TV'ye verdiği röportajda, ilk yarının ayrıntılı bir analizini yapan ve yeni yapılanan bir ekip olduklarını ifade eden Ertuğrul Sağlam, şunları kaydetti: ''Her ne şekilde olursa olsun yeni bir teknik direktör gelmiş, 7-8 tane yeni oyuncu alınmış ve geçtiğimiz sezonun oyun anlayışından tamamen farklı, bireyleri değil de takım oyununu ön plana çıkaran bir anlayışla oynamaya başladık. Oyuncularımızın iştahı, hırsı, kendilerini geliştirme ve yenileme arzuları bizi gelecek adına umutlandırdı. Ben ikinci devrenin ilk yarıdan çok daha iyi olacağını düşünüyorum. Bir defa bu yoğunluk olmayacak. Ama o fiziksel yoğunluğa alışmış futbolcuların haftadan haftaya maç oynarken daha dinç ve diri olacağını göz önünde bulundurabiliriz. Yani fiziksel yıpranmalardan ve zafiyetlerden kaynaklanan performans düşüklüklerini ikinci yarıda yaşamayacağımızı düşünüyorum. Bunun yanında o dönemde yoğunluktan kaynaklanan sakatlıklar da yaşadık. Tabii ki bu kaliteyi de 3-5 ayda oluşturmamız mümkün değil. Çünkü hayatı boyunca ilk defa böyle bir yoğunlukla karşılaşmış bünyelerde böyle şeylerle karşılaşıyoruz. Ayrıca darbelerden kaynaklanan sakatlıklar da yaşadık. Bunlar bizim adımıza şanssızlıktı. Umuyorum ki ikinci yarıda bunlarla karşılaşmayız.''

''DEVRE ARASINDA TRANSFER YAPMAK ZOR''

Sağlam, devre arasında transfer yapmanın zor olduğunu anlattı.

Transfer yapılırken bazı şartların oluşması gerektiğini vurgulayan genç teknik adam, şunları kaydetti: ''Beğendiğimiz oyuncunun takımımızın bünyesine uyup uymayacağı yolundaki tüm kriterleri tutturmaya çalışırken, işin bir de kulübe bakan ekonomik kısmı var. Yine beğendiğimiz oyuncular oldu. Ancak devre arasındaki transfer, zor transfer dönemidir. Gidiyorsunuz bir takımdaki iyi futbolcuyu onlardan istiyorsunuz. Hiçbir takım elindeki iyi futbolcuyu vermek istemez. Verse bile ekonomik anlamda tatmin olarak vermek ister. Dolayısıyla bazen işin o tarafına da takılabiliyoruz. Tabii ki başkanımızla, yöneticilerimizle konuşuyoruz. Kulübümüzün ekonomik yapısını göz önünde bulundurarak transfer yapmak zorundayız. Dolayısıyla kendi gerçeklerimizle yüzleşip, yönetimimizle iyi ilişki içinde olup ona göre transfer yapmak zorunda olduğumuzu çok iyi biliyoruz.''

''TAKIMA KATKI SAĞLAYACAK OYUNCULARI ALACAĞIZ''

Sağlam, artık takımlarına direkt katkı yapacak transferler yapacaklarını dile getirdi.

Transferlerin kendisinin onayıyla yapıldığını belirten Ertuğrul Sağlam, şöyle konuştu: ''O yüzden insanlarda şöyle bir düşünce de oluşabilir. 'Hoca oyuncuları aldı, ama aldığı oyunculara bile şans vermedi.' Burası büyük bir kulüp ve çok büyük hedefleri var. O oyuncuları ben almış olabilirim ama takım içinde de çok büyük bir rekabet var. Formayı isteyen 25 oyuncumuz var. O yüzden o dönem hangi oyuncu ön plana çıkıyorsa ona formayı veriyoruz. Şansı kendisi oluşturuyor. Kendi transfer ettiğimiz oyunculara daha çok şans tanıyacağız diye bir şartlanma içinde olmadık. Ben buraya başarılı olmaya geldim ve insanlar bize güvenip bu mevkiyi emanet ettiler. Formayı kim hak ediyorsa isim gözetmeksizin, o günkü şartlar ne olursa olsun formayı verdik. Bu nedenle zaman zaman sürpriz isimlerin oynadığını gördük takımımızda.''

Astronomik rakamlara transfer yapmadıklarını, kadrolarındaki futbolcuların birbirine yakın olduğunu ifade eden genç teknik adam, ''Artık direk takıma katkı sağlayacak oyuncuları alacağız. Şartlar oluşmazsa da sezon başındaki transfer politikasını kesinlikle uygulamayacağız'' dedi.

Gol sıkıntısı yaşadıklarını, ancak gol pozisyonuna giremedikleri şeklindeki eleştirilere katılmadığını ifade eden Sağlam, ''Takımımızda gol atma alışkanlığı olmayan oyuncular olduğunu gördük. Demek ki bu bizim üstünde daha çok çalışmamız gereken bir konu'' diye konuştu.

''GÖKHAN ZAN İYİ, TEDAVİSİNİN BİTMESİNE AZ KALDI''

Sağlam, uzun süreli bir sakatlık geçiren Gökhan Zan'nın durumunun iyi olduğunu, 10 günlük bir tedavisinin kaldığını söyledi.

Gökhan'ın uzun bir tedavi süreci geçirdiğini belirten Sağlam, ''Bu süreçte de geçmişten kalan bazı arızalarının da giderildiğini düşünüyoruz. İnşallah bundan sonra böyle ciddi sakatlıklar yaşamaz. Tabii ki futbolda yine sakatlıklar olacaktır ama kamuoyunda bizimle ilgili oluşturulan 'İyi çalışmadıkları için böyle sakatlanıyor' türü eleştirilere kesinlikle katılmıyorum. Ayrıca biz oyuncu ne kadar iyi çalıştırırsak çalıştıralım, o profesyonelce yaşamıyorsa, kendine bakmıyorsa bizim yapabileceğimiz bir şey yok. Bunun yanında bazen oyuna sonradan giren oyuncular da sorunlar olabiliyor. Çünkü kenarda tam ısınmadan oyuna girmek zorunda kalabiliyorlar'' dedi.

Sağlam, ligin ilk yarısını lider bitiren Sivasspor'a saygı duyulmasının gerektiğini ifade ederek, ''Umarım daha çok Anadolu takımı zirve mücadelesinde yer alır ve Türk futbolu da bundan yararlanır'' diye konuştu.

BEŞİKTAŞ, DIATTA İLE YOLLARINI AYIRIYOR

Sezonun ikinci yarısı için hazırlıklarına bu akşam başlayan Beşiktaş, futbolcusu Lamine Diatta'dan, kendisine kulüp bulmasını istedi.

Sezon başında siyah-beyazlı kulübe transfer olan Senegalli savunma oyuncusu ile Beşiktaş Futbol Takımı Genel Menajeri Sinan Engin, bugün bir görüşme yaptı. BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde yapılan görüşmede Engin, Diatta'dan kendisine kulüp bulmasını istedi.

Engin, yaptığı açıklamada Diatta'ya, takımdan ayrılmasını söylediklerini belirterek, ''Bugün bir görüşme yaptık. Kulübümüzü zarara uğratmayacak şekilde Diatta ile yollarımızı ayıracağız. 2 gün içinde bu konu netliğe kavuşur'' dedi.

(AA)
Puan Durumu
  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
1 Sivas 17 12 1 4 28 13 37
2 Fenerbahçe 17 11 4 2 30 17 37
3 Galatasaray 17 10 6 1 29 12 36
Tümünü göster...
4 Beşiktaş 17 10 4 3 22 14 34
5 Kayseri 17 6 8 3 24 17 26
6 Konya 17 7 4 6 22 27 25
7 Denizli 17 7 3 7 22 21 24
8 Ankaragücü 17 6 5 6 19 21 23
9 Trabzon 17 6 4 7 22 22 22
10 Gaziantep 17 6 3 8 22 24 21
11 Ç.Rize 17 6 3 8 18 27 21
12 İ.B.B. Spor 17 5 5 7 20 20 20
13 G.B. Oftaş 17 5 5 7 16 16 20
14 Bursa 17 4 7 6 16 19 19
15 V.Manisa 17 4 5 8 23 29 17
16 G.Birliği 17 3 5 9 19 27 14
17 Ankaraspor 17 2 7 8 14 21 13
18 Kasımpaşa 17 2 3 12 13 32 9
Haftanın Maçları
17. Hafta
 V.Manisa 1  
  Beşiktaş 2  
 Konya 2  
  Kasımpaşa 1  
 Ankaragücü 1  
  Kayseri 1  
 Fenerbahçe 3  
  Trabzon 2  
 Ç.Rize 2  
  Denizli 0  
 Bursa 0  
  Ankaraspor 0  
 İ.B.B. Spor 1  
  Gaziantep 2  
 Sivas 2  
  G.Birliği 0  
 G.B. Oftaş 0  
  Galatasaray 0  
Haftanın Maçları
18. Hafta
 Kasımpaşa Gaziantep  
 Konya Beşiktaş  
 V.Manisa Kayseri  
 Ankaragücü Ankaraspor  
 Bursa Denizli  
 Sivas Trabzon  
 Ç.Rize Galatasaray  
 G.B. Oftaş G.Birliği  
 Fenerbahçe İ.B.B. Spor