kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Aralık 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Dünya operasyonları konuşuyor

Yeni Haber
Şırnak'ın Gabar, Küpeli dağları ile Çırav bölgesinde terör örgütüne yönelik operasyonlar aralıksız sürdürülüyor.

KOBRA VE SKORSKY HELİKOPTERLER HAVADAN DESTEK SAĞLIYOR

Edinilen bilgiye göre, son 3 günde 2'si sağ 13 teröristin etkisiz hale getirildiği Gabar ve Küpeli dağları ile Çırav bölgesindeki operasyonlara devam ediliyor. Karadan süren operasyonlara Kobra ve Skorsky helikopterleri havadan destek sağlıyor.

ÇOK SAYIDA SIĞINAK ORTAYA ÇIKARILDI

Terör örgütü PKK'nın etkisiz hale getirilmesi amacıyla başlatılan operasyonlar kapsamında arazi arama tarama faaliyetleri de sürdürülüyor. Arazi arama tarama faaliyetlerinde teröristlere ait içerisinde yaşam malzemelerinin bulunduğu çok sayıda sığınak ortaya çıkarılarak imha edildi.

DIŞ BASINDA OPERASYONLARIN YANKILARI

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Kuzey Irak'taki terörist PKK unsurlarına yönelik operasyonları dünya basınında yankı bulmaya devam ediyor. Yayın organlarında operasyona ABD desteğinin devam ettiği bilgisi de yer aldı.

Pek çok ülkenin terör örgütü olarak kabul ettiği ve Türk insanının yüreğini yakan PKK'lı teröristler için bazı yabancı basın kuruluşları "asiler, ayrılıkçı,militan" demekle yetindi. Bazı yabancı gazeteler, haberlerinde PKK'yı terör örgütü olarak görmeme konusunda ısrar ediyor.

DW: "TÜRKİYE'DEN K.IRAK'A NOKTA OPERASYONU"

Alman Yayın Kuruluşu Deutcshe Welle Türkiye'nin Kuzey Irak'taki PKK hedeflerine yönelik nokta operasyonu düzenlediğini bildirdi.
Haberde şu ifadeler yer aldı:

"Son beş gün içerisindeki dördüncü hava operasyonunda, PKK tarafından kullanılan mağara ve barınaklar hedef alındı. Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak Küpeli Dağı'nda süren operasyonlarda ise, 2'si sağ olmak üzere, 8 PKK'lının etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Öte yandan, İstanbul Küçükçekmece'de Emniyet Müdürlüğü yakınında meydana gelen patlamada yaralanan bir kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi. İstanbul'da en az 34 araç kundaklanırken, Vali Muammer Güler, molotof kokteyliyle yapılan eylemlerin arkasında PKK'nın olduğunu söyledi"

AMERİKA'NIN SESİ: "ABD İŞBİRLİĞİNİN SÜRECEĞİNİ SÖYLEDİ"

Washington'dan yayın yapan, Amerika'nın Sesi televizyonu ABD'nin PKK'nın bir terör örgütü olduğunu vurguladığını ve Amerika'nın, Türkiye ve Irak'la işbirliği yapmaya devam edeceğini açıkladığını bildirdi.

Televizyon, Beyaz Saray sözcüsü Scott Stanzel'in PKK'nın Irak'taki istikrarsızlık kaynağı olduğunu, Irak'lıların da teröristleri ülkelerinde barındırmak istemediğini söylediğini ifade etti.

Haberde, Beyaz Sarayın, gerginliği tırmandırabilecek veya sivil ölümlerine neden olabilecek adımların atılmasından kaygı duyduğu da kaydedildi.

FT: "TÜRKİYE'DEN IRAK KÜRT BÖLGESİNE OPERASYON"

İngiliz Financial Times gazetesi, "Türk savaş uçakları en son çarşamba günü Kuzey Irak'taki PKK'ya yönelik operasyon düzenledi. Uçaklar, on gün içinde üçüncü hava operasyonunda 8 tane hedefi vurdular" dedi.

Gazete haberinde Türk ordusunun etkili nokta operasyonuyla teröristlerin kışı geçirmek için hazırladığı sığınakları vurduğunu söylediğini yazdı.

Haberde ayrıca Irak'lı Kürt yetkililerin operasyonu onayladığı belirtilirken "Ancak kayıplarla ilgili bilgi vermediler. Bazıları ise operasyonun daha önceden terk edilmiş alanlara olduğunu söyledi" diye yazdı.

Gazetedeki haberde, "Türkiye Kürt bölgesindeki asilere hava operasyonu ve sınırlı kara operasyonuyla hedef almaya devam edecek gibi görünüyor" yorumu yapıldı.

TELEGRAPH: "TÜRK ORDUSU TAARRUZLARIN SÜRECEĞİNİ SÖYLEDİ"


İngiliz The Telegraph gazetesi, "Türk uçakları dün Kuzey Irak'ta konumlanan PKK'lıları bombaladı. Bu son beş gün içinde yapılan dördüncü bombalama oldu" diye yazdı.

Haberde şu ifadeler yer aldı:

"Türk ordusu yasadışı PKK'ya karşı yurt içinde ve Kuzey Irak'ta taarruzların süreceğini ifade etti. Türkiye, geçen aylarda onlarca Türk askerinin ölmesine sebep olan asilere karşı baskınlara uluslararası hukuk çerçevesinde hakkı olduğunu söyledi"

Sınırda yüzlerce aile evlerini terk etmek zorunda kaldı diyen gazete, Irak'lı yetkililerin sivillerin öldüğünü söylediğini belirtirken Türkiye'nin bunu reddettiğini ifade etti.

EL CEZİRE: "OPERASYONLAR KÜRT LİDERLERİN ÇAĞRILARINA RAĞMEN SÜRÜYOR"

Türkiye'nin Kuzey Irak'ta PKK'ya yönelik 8 hedefi bombaladığını yazdı. Zap Bölgesi'ndeki operasyonda PKK'lıların kışı geçirmek için hazırladığı sığınakların vurulduğu ifade edildi. Türkiye'nin operasyonlarının Kürt Bölgesel yönetimi ve Bağdat Hükümetinin çağrılarına rağmen sürdüğü ifade edildi.

NEWYORK TİMES: "TÜRK ORDUSU ZAP'TA 8 HEDEFİ VURDU"

Amerikan New York Times gazetesi, Türkiye'nin operasyonlara devam ettiğini belirtti. Gazete, "Türk ordusu Zap bölgesinde 8 tane hedefin bombalandığını söyledi. Kayıplar ve yaralanmalarla ilgili ise bilgi vermedi" diye yazdı.

Gazete haberinde, Amerika'nın PKK'ya karşı Türkiye'nin kendini koruma hakkı olduğunu düşündüğü için istihbarat paylaştığını belirtti.

Gazetede şu yorumlar yer aldı:

"Amerika kırılgan bir konumda. Türkiye Amerika'nın önemli bir müttefiki ancak ABD Türk operasyonlarına karşı olan Kürt Yönetimi ve Irak Hükümetiyle de ilişkilerini germek istemiyor."

WASHINGTONPOST: TÜRK SAVAŞ UÇAKLARI YENİDEN OPERASYON İÇİN K.IRAK'TA

Amerikan Washington Post gazetesi, "Türk savaş uçakları son on gün içinde en az 3 kez PKK'lıların bulunduğu Kuzey Irak bölgesini bombaladılar" diye yazdı. Gazete, Irak'lı yetkililerin ABD'nin Türkiye'nin operasyonuna rıza göstermesine kızgın olduğunu belirtirken, "ABD'nin iki müttefikinin arasındaki tehlikeli mücadelenin ortasında kalabileceği" yorumunu yaptı.

LOS ANGELES TİMES: "ABD TÜRKİYE'NİN KENDİNİ KORUMA HAKKINI DESTEKLİYOR"

Türkiye'nin PKK'lılara yönelik operasyonuna işaret eden Amerikan Los Angeles Times gazetesi, Amerikan ordu sözcüsü General Kevin Bergner'in operasyonla ilgili, "Bu Türkiye'nin kararı, Türkiye'nin faaliyeti, Türkiye'nin operasyonudur" açıklamalarına dikkat çekti.

Haberde ayrıca, Bergner ve ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Philip Reeker'in verilen kayıplar konusunda bilgileri olmadığını ifade ettikleri bildirildi.

Gazete'nin haberinde ABD'nin PKK'yı terörist örgüt olarak gördüğü ve Türkiye'nin kendini koruma hakkı olduğunu düşündüğü kaydedilirken, ABD'nin Kuzey Irak'ın istikrarını bozacak ve sivillere zarar verebilecek fiilleri istemediğini ifade ettiğini kaydetti.

(AJANSLAR)