kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Aralık 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Zap bölgesi yine bombalandı

F-4 ve F-16'lar dün Kuzey Irak'taki Zap bölgesini tekrar bombaladı. PKK'lıların kışı geçirmeyi hedeflediği mağaralar vuruldu. Küpeli Dağı'ndaki çatışmada ise 2'si sağ olmak üzere, 8 terörist etkisiz hale getirildi. Gabar'da operasyon başlatıldı..
TSK, kış koşullarına karşın operasyonlarına hem yurtiçinde hem de Kuzey Irak'ta devam ediyor. F-4 ve F-16'ların dün Zap bölgesine düzenledikleri operasyonda, bu kez PKK'lı teröristlerin kışı geçirmeye hazırlandığı 8 mağara vuruldu. 13 Kasım'da bir üsteğmen ile 3 askerin şehit edildikleri Şırnak Küpeli Dağı'nda, iki gün içinde, 2'si sağ olmak üzere 13 terörist etkisiz hale getirildi. Genelkurmay Başkanlığı'ndan dün sabah saatlerinde yapılan açıklamada, "Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Irak'ın kuzeyinde uzun süreden beri izlediği büyük bir terörist grubun, Zap bölgesinde bulunan 8 mağara ve barınaklarda kışı geçirmeye hazırlandığı tespit edilmiştir. Türk Hava Kuvvetleri'ne bağlı uçaklar, 26 Aralık 2007 günü sabah saatlerinden itibaren, söz konusu terörist gruba ait hedefleri etkili bir nokta operasyonu ile vurmuşlardır" denildi.

ZAHO VE DUHOK KARANLIKTA
Öte yandan Irak'ın kuzeyindeki kamplara yönelik hava operasyonlarının sürdüğü sırada Zaho ve Duhok'ta iki gündür elektriğin kesik olması, bölgede Türkiye enerjiyi kesti söylentilerine yol açtı. Ancak Kuzey Irak'a enerji satan şirket yetkilileri, enerji sıkıntısı nedeniyle elektrik üretiminde küçük bir düşüş yaşandığını belirterek, yakıt sorununun aşıldığını ve bugün sorunun tamamen çözüleceğini kaydetti. 6 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ Bir yandan ABD'nin verdiği destekle Kuzey Irak'ta hava harekâtlarına devam eden TSK, diğer yandan yurtiçindeki operasyonları da sürdürüyor. Şırnak Küpeli Dağı'nda önceki gün 5 teröristin öldürüldüğü operasyonun ardından dün de 2'si sağ olmak üzere, 8 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi. Genelkurmay Başkanlığı'nın açıklamasına göre temas sağlanan bir grup PKK'lı "Teslim ol" çağrısına ateşle karşılık verdi. Çatışmada, 2'si sağ olmak üzere, silahlarıyla birlikte 8 terörist etkisiz hale getirildi.

KIŞ ŞARTLARI ENGEL DEĞİL
Kış şartlarında da operasyonlara devam eden TSK, "kışın operasyon zor" tespitlerinin de yanlışlığını bir kez daha ortaya koydu. Genelkurmay açıklamasında, "Operasyonlarda elde edilen başarılar; mevsim koşulları, görüş durumu ve arazi yapısının, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin teröre karşı verdiği mücadeleye engel oluşturmadığının en açık göstergesidir" denildi. Karla kaplı Gabar Dağları'nın devamındaki Çırav Dağı'nda da mavi bereli komandolar, hava destekli olarak kapsamlı bir operasyon başlattı. Bütün kaçış noktaları da tutuldu.
Haberin fotoğrafları