kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Aralık 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Uğur Erdener

İşte Gül'ün atadığı yeni rektörler

Hacettepe'ye okçu rektör
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Hacettepe Üniversitesi Rektörlüğü'ne atadığı Prof. Dr. Uğur Erdener, Uluslararası Okçuluk Federasyonu (FİTA) Başkanlığı'nı da yapıyor. Erdener, 18-19 Haziran günlerinde Madrid'de yapılan kongrede Fİ- TA Başkanlığı'na seçildi ve uluslararası bir spor birliğinin başkanlığını yürüten tek Türk oldu. Erdener , uzun yıllar basketbol oynadı ve antrenör lisansı aldı.

"İlahiyatçı değil tarihçiyim"

Gül, Bilecik Üniversitesi'ne YÖK'ün birinci sıradan önerdiği Eğitim Fakültesi mezunu Almanca Dili Öğretim Üyesi Mustafa Çakır yerine ikinci sıradaki İlahiyat mezunu Azmi Özcan'ı atadı. Özcan atama için "İlahiyatçılığım mezun olduğum 1983 yılında kaldı. Daha sonra siyasi tarihe yöneldim. Tercih edilmemde İlahiyatçı olmamdan çok Tarihçi olmamın etkili olduğunu düşünüyorum" dedi.

Müdürlükten rektörlüğe

Gül'ün Galatasaray Üniversitesi tercihi, YÖK eski Başkanı Erdoğan Teziç'in açık destek verdiği bilinen, YÖK Üyesi Ethem Tolga oldu. Kurucuları arasında yer aldığı üniversitesitede yapılan seçimde en yüksek oyu alan Prof. Dr. Tolga, uzun yıllar burslu olarak okuduğu Galatasaray Lisesi'nde müdürlük de yapmıştı.
Haberin fotoğrafları