kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Aralık 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE ÖZYILMAZEL

Hediye nasıl seçilir?

Yılbaşı dediğin nedir? Aslında bir kamyon dolusu tantana. İtiraf zamanı... Nerede geçirileceği, ne edileceği, trafiği, ne yeneceği, eve kimlerin davet edileceği, kıyafeti, hindisi, tebrikleşme seansları ve tabii ki eşe dosta alınması gereken hediyeleri derken burnumuzdan geliyor, yılbaşı bizi perişan ediyor. İngiliz 'Psychologies' dergisi işin uzmanlarına sormuş ve en iyi hediyeyi nasıl seçeceğimizi çiziktirmiş. Belki işinize yarar, ne dersiniz?

* Hediye aldığınız kişiye onu tanıdığınızı gösterin: Bencil olmayın, en iyi hediyeler, hediyeyi aldığınız kişiye özel olandır. Onun zevklerini hesaba katın yani. Misal; futboldan anlamayan birine forma hediye edilmez!

* İyi hediye kalıcı hediyedir: İlişkinizi yansıtan, sizi hatırlatan hediyeleri seçin. İlk gittiğiniz filmin müzik CD'si gibi... Cep telefonu gibi hediyelerin kullanım süresi bellidir hani.

* Karşınızdakini utandırmayın: Gaza gelip çok pahalı bir hediye alırsanız belki karşınızdaki kişi sıkıntı çekebilir. Ya da aile içinde "Ona bunu aldın, hani bana" kavgaları çıkabilir.

* Hediyeyi verirken pozitif olun: Asla hediyenizi verirken özür dilemeyin, "Sana layık değil ama..." kıvamında cümleler kurmayın. İlle de dile gelecekseniz "Umarım hoşuna gider" dersiniz, olur biter. Hadi hepinize kolay gelsin.