kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Aralık 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE ÖZYILMAZEL

Neden, neye, kime bu film?

Oooo içim sıkılıyor, ooo bu film çok sıkıyor! 'O Kadın' göz göre göre iddiasında boğuluyor. Aşık olduk onunla, ayrılık acısı çektik onunla, tepinerek ağladık onunla, yalnızlığımızı yaşadık onunla, çakkıdı çakkıdı oynadık onunla. Sezen Aksu'yla ve onun şarkılarıyla. Tabuysa evet, birçoğumuz için tabu Sezen Aksu. En yakın arkadaşımız, annemiz, akıl hocamız gibi şarkılarıyla. Gerçeğin ta kendisi! Bizim gerçeğimiz. Şimdi sen "Sezen Aksu şarkılarıyla bir aşk hikayesi çektik" diye karşımıza dikilirsen; beklentileri tavan yaparsın tabii. O zaman ya en iyisini çekeceksin ya da beklentilere cevap veremeyeceksen, eleştiriye açık olacaksın!

DENENMEMİŞİ DENEMİŞLER

Filmin senaristi ve yönetmeni Korhan Bozkurt "Denenmemişi denedik, yepyeni bir tarza film çektik" demiş. 'Acaba bu oyuncular hafif mi kaçacak' düşüncesi gıdıklasa da dört kız bir heyecan sinemaya gittik. Gişe görevlisi yan yan gülerek "Mendillerinizi hazırladınız mı?" buyurunca iyice gaza geldik hani. Eh biz kadınların zırıl zırıl ağlamayı sevdiğini bilmeyen yoktur herhalde. Dakika bir "Kime, neye, neden bu özlem" le başladı film. Yeşim (Selin Demiratar) esas kızımız. Ünlü bir moda tasarımcısı. Üstüne bir de kara kaşlım, selvi boylum sevgilisi Bülent var. (Burak Hakkı) Fakat neden, neye, kime bu özlem durumu söz konusu.

DOYURMUYOR, YETMİYOR!
Kızımız tutar, barda gördüğü müzisyen-fotoğrafçı Okan'a (Tardu Flordun) vurulur. Klasik kadın kaşınması! Ünün var, paran var, sana aşık sevgilin var. E daha ne istiyorsun? Cevap: Bilmem! Sadece dahasını! Kadın işte! Beri yandan Nefise Karatay 'O Kadın' kitabını, hocası Erol Günaydın'a danışarak yazmaya çalışan bir genç kadındır. Erol Günaydın, Nefise'ye tavsiyeler verir, aşkı ve bu aşk hikayesini yorumlar. Gerisi Best Of Sezen Aksu klipleri hesabı! Diyalog yok! Arka arkaya şarkılar ve Erol Günaydın-Nefise Karatay diyalogları var! Ama ne diyaloglar! Kimileri yere göğe koyamasa da Sezen şarkılarının derinliği, sahiciliği yanında son derece sıradan, altı boş sözler. Öyle yetersiz, seyirciyi doyurmayan, düşündürmeyen sözler ki "Ooofff of!" çekiyor, saçınızı başınızı yolmak istiyorsunuz. Sinirinizden yanınızdaki arkadaşınızı dürte dürte bir hal oluyorsunuz. Hele o kostümler ve makyaj yok mu! Kimse kusura bakmasın ama evlere şenlik! Sözüm ona kadın moda tasarımcısı ama giydiği kıyafetler felaket! O beyaz ayakkabıları kimin kafasında paralasak? O 90'lardan kalma makyajı ve sarılmış saçlardan kimi sorumlu tutsak? Tam atv zamanındaki Esra Ceyhan vaziyeti! Hadi denenmemişi deniyorsunuz, (Denenmemesinde bir hikmet var mı acaba?) bari öyle bir çekin, oyuncular öyle bir oynasın ki seyirci küçük dilini yutsun! Ama nereden baksanız elinizde kalıyor film. Sadece Sezen Aksu şarkılarını dayamak yetmiyor! Bu işler böyle yürümüyor! 'O Kadın' yoruyor, hayal kırıklığı yaratıyor, seyircinin hevesini kursağında bırakıyor. Son çare dört kız olarak bize şarkılardan fal tutmak düşüyor!