kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Aralık 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Bu kışın vazgeçilmezi yine pardesü.

Takım elbisede güç gösterisi

ESRA ÇORUH
15.12.2007
Kargo pantolonları, bol kesimli tişörtleri, rüküş kıyafetleri bir tarafa bırakın. Erkek giyimi şekil değiştirdi; artık daha dar kalıplar, hafif kumaşlar ve minimal tasarımlar moda..
1- İlkbahar için almış olduğum takımları şimdi de giyebilir miyim? Yoksa yaz ve kış için kumaşlar değişiyor mu? (Tarık O. - Ankara)
- Artık hem erkekler hem de kadınlar için hazır giyimde mevsimler neredeyse ortadan kalktı. Artık bahar takımları da kış günlerinde giyilebiliyor. Üstelik yeni sezonda çıkan takımların kumaşları oldukça ince. İçinize triko bir hırka giyerek üşüme problemini çözebilirsiniz. Ancak keten gibi yazlık bir kumaştan olan astarsız bir ceketi kışın giymek çok komik olur. Ya da tüvit kumaştan kışlık kalın bir ceketi yazın giymek... Ama ince ve astarlı bir takımın mevsimi yoktur. Kışın bunu bir pardesüyle tamamlayabilir, yazın ince bir gömlekle giyebilirsiniz.

2- Merhaba, yeni sezon için erkek takımlarında ne gibi değişiklikler var? Moda hakkında bilgi verir misiniz? (Ahmet Ü. - Adana)
- Ne kadar birbiriyle aynıymış gibi görünse de her sezon takımlarda yeni bir kalıp moda oluyor. Birkaç sezon öncesinde defilelerde boy gösteren dar kalıplar, hazır giyim firmalarının koleksiyonlarında yeniden yer almaya başladı. Örneğin, üç düğmeli ceketler yerini iki düğmelilere bıraktı. Ayrıca ceket kalıpları da oldukça dar... Pantolonlar da ceketlerle uyum gösterircesine daraldı. Artık pileli bol pantolonlar çok gerilerde kaldı. Eğer modayı takip eden biriyseniz ve dar kalıplara da vücut ölçüleriniz izin veriyorsa, bu akımın öncülüğünü yapabilirsiniz. Ayrıca dar takımların sizi daha ince gösterdiğini de hatırlatalım.

3- İyi bir takım nasıl olmalı? Aydınlatırsanız sevinirim. (Turgut D. - Mersin)
- Giydiğiniz takımın trendy olmasının dışında bedeninize uygun olması da çok önemlidir. Üzerinizden düşen, bol ya da küçük gelen bir takım, ne kadar kaliteli olursa olsun insanlar üzerinde iyi bir etki bırakmayacaktır. Takımın kumaşı, üzerinizde nasıl durduğu kadar önemlidir. Rengi solmuş, ütüden parlamış bir takımı kesinlikle giymekten kaçının. Ayrıca takımı gösteren, dikimini ortaya koyan işçiliğidir. Kumaşı iyi olsa bile, dikişleri çeken bir elbise hiçbir işe yaramaz. Giydiğiniz bir pantolon-ceketle iyi bir etki yaratmak istiyorsanız, lacivert, koyu gri ya da siyah renkte, güzel bir işçilikte ve tam bedeninize göre olan bir takım elbise seçin.

4- Yeni bir takım elbise almak istiyorum. Sürekli giydiğim için kumaşının da dayanıklı olması gerekiyor ama kaliteli bir kumaşı nasıl tanıyacağımı pek bilmiyorum. Fiyatının yüksek olması takımın iyi olduğunu mu gösterir? Yardımınızı bekliyorum. (Murat E. - İzmir)
- Kesinlikle fiyat ve kalite doğru orantılı değildir. Fiyatının pahalı olması hiçbir ürünün kaliteli olduğuna işaret etmez. Bir takım almak istiyorsanız, ilk önce dikkat etmeniz gereken üzerinizde duruşu ve içinde kendinizi rahat hissetmenizdir. Kıyafetinizi uzun yıllar giymek istiyorsanız kesimine, kumaşına ve dikişine dikkat edin. Eğer ihtiyacınız olan standartlarda ise ve size de yakışıyorsa, o zaman gönül rahatlığıyla alabilirsiniz.
Haberin fotoğrafları