kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Aralık 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Antioksidanlı besinler faydalı

17.12.2007
İLİŞKİLİ HABERLER
Antioksidanlı besinler faydalı
Anti-aging uygulamalarında tavsiye edilen antioksidanlar nelerdir? Bunlar kış hastalıklarından da vücudu korur mu? Ahu B./İzmir
Hospitalium Hastanesi'nden Diyetisyen Elif Tuğba Çilingir kış hastalıklarından koruyan antioksidan içerikli yiyeceklerini şöyle sıraladı: "Bu antioksidanlar; A, C ve E vitaminleri ile selenyum, çinko ve magnezyum gibi mineraller ile Omega 3 ve Omega 6 yağ asitleridir. Bunlardan A vitamininin zengin kaynakları özellikle havuç ve kuru kayısıdır. C vitamininden zengin besinler ise portakal, greyfurt, mandalina, limon, kivi gibi meyvelerle; maydanoz, yeşil ve kırmızı biber, tere, roka, ıspanak ve domates gibi sebzelerdir. C vitamini suda eriyen bir vitamin olduğu için yemekler pişirilirken dikkat edilmeli, az su ile ve suyunu çektirerek pişirilmelidir. Vitamin kaybını önlemek adına meyve suyu ve salataları da tüketilmeden hemen önce hazırlamakta yarar vardır. E vitamini kaynakları ise; buğday özü, soya yağı, bitkisel sıvı yağlardır. Balık aynı zamanda Omega 3 yağ asidi de içerdiği için bağışıklık sistemimizin güçlenmesini sağlamaktadır ve bol bol tüketilmesi gereken bir besindir."