kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Aralık 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Cumhurbaşkanı Gül, Mevlana Müzesi'ni gezdi.

Gül: Tek hedef terör

Aliye ÇETİNKAYA/Ergun AKSOY KONYA /SABAH
"Dünya, Türkiye'nin hedefinin terör olduğunu gördü" diyen Cumhurbaşkanı Gül, "Dağa çıkışı engellemek için ekonomik, sosyal, psikolojik boyutları olan çalışmalar sürüyor" dedi..
Mevlana'nın 734. Vuslat Yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde, Şeb-i Aruz töreni için Konya'ya gelen, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Vali Osman Aydın, Garnizon Komutanı Uğur Uzal ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'i ziyaret etti. Gül, Kuzey Irak'a operasyonunu değerlendirirken, Tükiye'nin hedefinin terör örgütü olduğunu ve bu konuda gerekenin yapıldığını belirtti.

MEVLANA MÜZESİ'Nİ GEZDİ
Gül, dün basına kapalı olarak yaklaşık yarım saat Mevlana Müzesi'ni gezdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Cumhurbaşkını Gül'e, Mevlana'nın yedi öğüdünü simgeleyen yedi ayrı cam vazo hediye etti. Cumhurbaşkanı Gül, Valilik ziyaretinde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin terörle mücadele konusunda kararlı olduğunu, bu konuyla ilgili devlet organları arasında uyumun, işbirliğinin ve planlamanın söz konusu olduğunu söyledi.

'IRAK KARDEŞİMİZ'
Basın mensuplarının kara harekâtının başlayıp başlamadığı yönündeki sorularını Gül, şöyle yanıtladı: "TBMM hükümete, hükümette siyasi direktiflerini askere verdi. Ben de onayladım. Bundan sonrakiler askeri planlardır. Herkesin bildiği gibi Türkiye'nin tek bir hedefi var oda terör. Irak Türkiye'nin kardeşidir, dostudur. Bundan sonraki süreçte terörle mücadelede gerekenler yapılacaktır. Bütün bu süreçte operasyonda başarıyla görev alan komutanları tebrik ediyorum." Terör örgütünün Irak'ında başına bela olduğu belirten Gül, "Irak, Türkiye'nin komşusudur. Iraklıları da bu terör belasından kurtarmak istiyoruz" dedi. Bu operasyon ile terörle mücadele konusunda Türkiye'nin haklı olduğunun tüm dünyaya anlatıldığını belirten Gül, "Dünya şunu gördü ki, Türkiye'nin bir art niyeti yok. Türkiye terörle mücadele ediyor. Bu bütün dünyaya anlatıldı. Yoksa, uluslararası operasyonlarda çok farklı boyutlar ortaya çıkar. Türkiye, tezlerini anlatmasını bilmiştir. Ayrıca terörle mücadelede uluslararası bir işbirliği gerektirmektedir. Burada o işbirliği de vardır" diye konuştu.

'ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR'
Dağa çıkışların engellenmesi için bu zamana kadar kapsamlı bir çalışmanın yapılmadığını söyleyen Cumhurbaşkanı Gül, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Şimdiye kadar hiçbir çalışma yok da bundan sonra yapılacakmış gibi bir şey de çıkmasın. Ekonomik, sosyal, psikolojik boyutları olan çalışmalar bir süredir yapılıyor. Bunlara yenileri eklenebilir tabii" diye konuştu.
Haberin fotoğrafları