kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Aralık 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Alman gence 'çok özel' karşılama

DIŞ HABERLER
Alman basını, Antalya'da tecavüzle suçlandığı davada 8 ay sonra tahliye olan M.W.'yu manşete taşıdı. Halk kilisede şükran duası yaptı..
Antalya'da tatil yaparken 13 yaşındaki bir İngiliz kıza cinsel tacizde bulunduğu gerekçesiyle tutuklu yargılanan 17 yaşındaki M.W.'nun önceki günkü duruşmada tahliye edilmesi Alman basınında büyük yankı uyandırdı. 8 ay tutuklu yargılanan M., önceki gece Almanya'ya uçakla indikten sonra özel bir limuzinle bilinmeyen bir yere gitti. Avukatı, M.'nin bir hafta ailesiyle birlikte basından uzak duracağını, olanlardan canının çok sıkıldığını ve buna saygı duyulması gerektiğini söyledi.

ROTH: BU İŞ ÇOK UZAMIŞTI
AİHM'ye kadar varan olayda M.W.'nin en kısa zamanda eve dönmesi için birçok kampanya başlatılmıştı. M.'nin serbest bırakıldığını öğrenen ailesi ilk anda gözyaşlarına boğuldu. Alman gazetesi Bild "Özgürlüğe uçtu" yorumunu yaparken diğer gazeteler de M.'yi manşet yaptı. Halk bayram havası yaşarken Alman Yeşiller Partisi'nin Eş Başkanı Claudia Roth, "Bu durum yeteri kadar uzamıştı. M.'yi artık serbest bırakmanın zamanı gelmişti" ifadesini kullandı. M.'nin yaşadığı Uelzen şehrinde halk, Alman gencin serbest bırakılmasını öğrendikten sonra kiliseye gidip şükretti. M.'nin tutuksuz olarak yargılanmasına 1 Nisan 2008 tarihinde devam edilecek.