kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Aralık 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Bakan'ı kraliçe kaçamağı yaktı!

Bakan Rudkovski'nin haziranda ülkenin güzellik kraliçesiyle Paris'e gittiği, masrafları da devlete ödettiği iddia ediliyor. Hakkında yolsuzluk suçlamaları da bulunan Bakan'ın kent dışına çıkması yasaklandı. 12 yıl hapsi isteniyor..
Turuncu Devrim sonrası seçim krizleriyle çalkalanan Ukrayna'da bu kez de Ulaştırma Bakanı'nın güzellik kraliçesiyle yaptığı aşk kaçamağı gündeme oturdu. Hakkında pek çok yolsuzluk suçlaması bulunan Sosyalist Partili Ulaştırma Bakanı Mikola Rudkovski'nin, ülkesinin 2007 güzellik kraliçesiyle Fransa kaçamağını devlete ödettiği iddia edildi. Ukrayna Pravda gazetesi, adını vermediği güzellik kraliçesiyle Bakan'ın geçtiğimiz haziranda özel uçağıyla Paris'e gittiğini yazdı. Bu kaçamak dahil devlet bütçesinden 77 bin doları özel işlerine kullanmakla suçlanan Bakan Rudkovski, dün 3 saat ifade verdi.

BAŞKENTTEN ÇIKMASINA YASAK
Ülke basınına göre suçlu bulunması halinde 12 yıl hapis cezası alacak. Adı gizlenen güzelin, nisan ayında düzenlenen Miss Ukrayna yarışmasını kazanan Lika Roman (sağda) olduğu tahmin ediliyor. Aylardır, Rudkovski hakkında bilgi toplayan Ukrayna İstihbarat Servisi (SBU) ise soruştırma kapsamında bakanın başket Kiev'den ayrılmasını yasakladı. "Sanık" olarak sorgulandığına dikkat çeken SBU Başkanı Valentin Nalyvayçenko, "Yolsuzlukla etkin olarak mücadele edebilmek için Bakan bile olsa herkesten hesap sorulabilmesi gerekiyor" dedi. Bakan ise hakkındaki suçlamaları reddetti. Paris'e resmi bir gezi için gittiğini, hükümet kontrolündeki güvenlik birimlerinin kendisine çamur atmak için bu yola başvurduğunu öne sürdü.
Haberin fotoğrafları