kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Aralık 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Esen EVRAN
HABERİNİZ OLSUN

Fısıltı

Kasiyerler, lütfen bakiye yetersizse sessizce söyleyin

6 ay, 12 ay taksitle alışveriş yapıp, limitini kontrol edemeyenlerdenseniz mutlaka başınıza gelmiştir. Kasadan ürünler geçer, kasiyer kredi kartını alır ve arkanızda bekleyen bir sürü müşterinin duyabileceği bir sesle "Yetersiz baaakiye efendim" deyiverir. İnsanlık hali bu, bakiye yetersiz olabilir, çok harcamış olabilirsiniz. Ve hatta kredi kartı ödemesini de unutmuş olabilirsiniz. Ama Türk halkı da alıngandır efendim, öyle yokluğun uluorta ilan edilmesini istemez.
Birkaç kez başıma gelip çok utanmışlığımdan olacak, aklıma takılıyordu. "Acaba kasiyerlere bu konuda eğitim veren bir yer yok mudur?" diye.
Soysal Danışmanlık piyasada ünlü, mağazalara satış artırıcı, müşteriyi hoş tutucu yöntem önermekte. Suat Soysal'ı aradım, "Dedim ki ben çok mahcup oluyorum böyle durumlarda. Başka sıkıntısı olan yok mu ki bu sorun çözülmüyor?" Meğer Soysal'ın gündeminde epeydir bu konu varmış. Suat Bey mağazalarda iki gün süreyle özel kasiyer eğitimleri verildiğini anlattı. Diyorlarmış ki kasiyere, "Böyle durumlarda slibi uzatın müşteriye, gösterin. Zaten orada bakiye yetersiz yazıyor. Müşteri okur, ama siz söylemeyin öyle yüksek sesle."